Slovenija > Črna kronika
12 ogledov

Za vse predlagali pripor

Zasežene cigarete niso odšle v uničenje. (Foto: Carinska uprava RS) Žurnal24 main
Preiskovalna sodnika v zvezi s sumom tihotapljenja cigaret zasilšali sedem oseb. Tožilstvo za vse predlaga pripor.

Dežurna preiskovalna sodnika sta od včeraj zvečer do danes zgodaj
zjutraj zaslišala sedem oseb. Za vse osumljene je tožilstvo podalo predlog za odreditev pripora, o katerem bo v roku 48 ur od prejema spisa dokončno odločil zunajobravnavni senat.

Obsežna preiskava
Obsežna policijska preiskava zaradi suma storitev kaznivih dejanj s področja organizirane kriminalitete in gospodarske kriminalitete je stekla v sredo na več policijskih upravah v Sloveniji. Prostost so odvzeli 17 osebam. Preiskava je potekala več mesecev, posluževali pa so se tudi prikritega prisluškovanja.

Niso bile uničene
Preiskovali so eno izmed največjih združb, ki naj bi prek Slovenije tihotapila cigarete v Evropsko unijo. Vpletena sta tudi dva carinska uslužbenca. Tako so policisti opravili tudi hišno preiskavo na ljubljanskem carinskem uradu, v pisarni enega od uslužbencev, ki so ga nato tudi pridržali. Poskrbel naj bi, da so zasežene pretihotapljene cigarete namesto v uničenje šle v roke drugih osumljencev, piše Delo.

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.