Slovenija > Črna kronika
22 ogledov

Za "zdravljenje" zaračunala 76 tisočakov

Salzburški alternativni zdravilec Walther Nikolaus Klehr naj bi zakrivil smrt ve Žurnal24 main
Alternativna zdravilca sta ovadena zaradi utemeljenega suma storitve kaznivega dejanja oderuštva in davčne utaje.

Preiskava je pokazala, da sta 52-letni moški in 56-letna ženska iz Bistrice pri Tržiču s pomočjo alternativne medicine brez ustreznih kvalifikacij neuspešno zdravila 63-letno žensko s Kosova in za prejeti dohodek nista plačala akontacije dohodnine.

Enainštiridesetletnemu prijavitelju je leta 2009 hudo zbolela 63-letna mati iz Kosova. Januarja 2010 se je prijavitelj na podlagi oglasa v enem izmed časopisov, kjer so mali oglasi, obrnil na 56-letno žensko, ki mu je v razgovoru povedala, da njen 52-letni partner izvaja alternativno zdravljenje in da cena za mesečno zdravljenje znaša 12 tisoč evrov.

Zdravil z vodo in polaganjem rok

Na podlagi dogovora sta osumljenca odšla na Kosovo, kjer je 52-letnik začel z alternativnim zdravljenjem, in sicer tako, da je 63-letnici dajal samo vodo in nanjo polagal roke. Obenem je ženski prepovedal jemanje vseh drugih zdravil. S takšnim zdravljenjem je nadaljeval dobrih pet mesecev, nakar je 63-letnica julija 2010 umrla.

V tem času je 41-letni sin pokojnice osumljencema plačal skupno 76 tisoč evrov. Za prejeti denar osumljenca nista izdala računov in prav tako prihodkov nista prijavila v dohodnini ter se s tem izognila plačilu davka v informativni vrednosti okoli 29.500 evrov.

Ni bil prvi primer

Na podlagi zbranih obvestil so kriminalisti ugotovili, da sta osumljenca istega leta na podoben način zdravila tudi 44-letno žensko iz Kranja, ki je po dobrih treh mesecih alternativnega zdravljenja maja 2010 umrla. Od njenega moža sta osumljenca prejela 48 tisoč evrov.

Za očitano kaznivo dejanje oderuštvo je zagrožena do triletna zaporna kazen in denarna kazen. Za primer davčne zatajitve pa je zagrožena kazen od šestih mesecev do treh let zapora.

Komentarjev 1
  • luna 13:36 26.oktober 2011.

    no, končno je -sta prišla na mino.....tudi mojim staršem je "gospod" pred kakšnimi dobrimi 10 leti za svoje super stopritve zaračunal 3 x po 100 mark, za vsako seanso po 100 mark, seveda brez računa, učinka pa itak ni bilo, ...prikaži več razen tega, da je bila njuna denarnica nekoliko lažja. Že takrat sem bil proti tem variantam, ker sem absolutno proti takšnim varianta kao zdravljenja ....