Slovenija > Črna kronika
69324 ogledov

Zabava za rojstni dan se je končala s smrtjo otroka

Terme Ptuj nesreča mariborinfo.com
Ptujsko tožilstvo je zaradi utopitve šestletnika v Termah Ptuj vložilo zahtevo za preiskavo zoper dve osebi, neuradno animatorki.

Šestletnik je bil v soboto, 21. januarja letos, povabljen na rojstnodnevno zabavo v Terme Ptuj. Za otroke so skrbeli animatorji tamkajšnjega plavalnega kluba, toda kljub temu je prišlo do tragedije.

Zgodila naj bi se okrog poldneva, prav na zadnji vožnji po toboganu, iz katerega je deček menda priletel v vodo že negiben in se začel utapljati. Reševalci iz vode so mu takoj začeli nuditi prvo pomoč, z rešilcem so ga odpeljali v ptujsko bolnišnico, kjer pa je kljub zdravstveni pomoči umrl.

Do pet let zapora

"V Vodnem parku Terme Ptuj je danes prišlo do tragičnega dogodka, v katerem je eden izmed otrok obležal nezavesten in je kasneje v bolnišnici umrl. V Termah Ptuj smo ob dogodku pretreseni in izrekamo sožalje družini," so takrat zapisali v Termah Ptuj in dodali , da je bilo "v času dogodka v vodnem parku prisotno potrebno osebje, ter da sodelujejo v postopku s pristojnimi organi".

In kaj so ti ugotovili? Policisti so kazensko ovadili dve osebi, neuradno animatorki na zabavi. "Z zbiranjem obvestil in drugimi procesnimi opravili je bilo v kriminalistični preiskavi ugotovljeno, da sta osumljeni osebi opustili ukrepe in dolžnosti, ki izhajajo iz pravilnika o ukrepih za varstvo pred utopitvami na kopališčih," je sporočila Anita Kovačič Čelofiga z mariborske policijske uprave.

Državno tožilstvo na Ptuju je ovadbo prejelo proti koncu marca, pred dobrim tednom, 19. junija, pa na tamkajšnje sodišče vložilo zahtevo za preiskavo "zoper dve fizični osebi zaradi kaznivega dejanja povzročitve smrti iz malomarnosti".

Če bo preiskava potrdila suma tožilstva in bo torej vložena obtožnica, animatorkama grozi od šest mesecev do pet let zapora.  

Komentarjev 8
  • evelux 08:33 29.junij 2023.

    In kje je sedaj tisti, ki si je sploh omislil rojstni dan na bazenu oziroma toboganu .... ta bi moral odgovarjat.....

  • Kmodri 19:41 28.junij 2023.

    Ig, zato, da dela študentarija za male pare, je šparanje s strani podjetja, ki špara na profičih!

  • Igxigx 17:33 28.junij 2023.

    Tudi ti dve punci bosta vse življenje nosili breme, da je zaradi njune nepazljivosti utonil otrok. Kdor je videl take zadeve, ve, da so ti animatorji skoraj sami otroci. Študentarija. Zato mi je žal tudi njih. Morda bi morali tako ...prikaži več odgovornost zaupati bolj zrelim osebam oz. ločiti varovanje in animacijo. Za slednjo je študentarija že OK, ker jih otroci bolj vzamejo za svoje kot tam ene starce. Varovanje pa je precejšnja odgovornost, ki ji morda ta študentarija ni dorasla.