Slovenija > Črna kronika
2761 ogledov

Zabodel jo je najmanj šestkrat, motiv je bolestno ljubosumje

Policija Saša Despot Fotografija je simbolična
Otroci niso bili priča dejanju in so v oskrbi pri svojcih.

Policija na območju občine Straža obravnava nasilno smrt 27-letne ženske. "Včeraj okoli 12. ure je bila policija obveščena, da je na območju straže umrla 27-ženska," je na današnji tiskovni konferenci povedal vodja Sektorja kriminalistične policije Policijske uprave Novo mesto France Božičnik"Ugotovljeno je bilo, da je prišlo do prepira med oškodovanko in 33-letnim osumljencem. Osumljeni je večkrat zabodel oškodovanko v predel prsi in hrbta."

"Osumljeni je oškodovanko najmanj štirikrat zabodel v predel prsnega koša in najmanj dvakrat v predel hrbta."

France Božičnik, vodja sektorja za kriminalistično policijo pri PU Novo mesto

Osumljenca je policija našla na kraju dogodka, preden so ga prijeli, se je porezal in je očitno hotel narediti samomor. "Motiv za dejanje je bolestno ljubosumje osumljenca," je še pojasnil Božičnik. "Policija preiskuje kaznivo dejanje umora, za katero je zagrožena kazen 15 let zapora." Osumljenec je trenutno v zdravniški oskrbi, je izven življenjske nevarnosti in v umetni komi.

Za otroke, ki dejanju niso bili priča, bodo poskrbeli bližnji svojci. 27-letna žrtev in 33-letni osumljenec sta živela skupaj v izvenzakonski skupnosti. Policija na tem naslovu v preteklosti ni nikoli intervenirala zaradi morebitnega nasilja v družini, prav tako ni prejela nobene prijave. Bil pa je osumljenec po besedah Božičnika že obravnavan zaradi suma prizadejanja lahke telesne poškodbe, a ne osebi, ki je bila tokrat žrtev kaznivega dejanja. 

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 4
  • jakec1575 13:51 24.februar 2020.

    se dobro da ni bil migrant.

  • alenka34 13:03 24.februar 2020.

    poznam tipa, ki jo je zabodel, delal je v pralinei v Qlandiji v novem mestu