Slovenija > Črna kronika
7 ogledov

Zabodel očeta, grozil z eksplozijo

Žurnal24 main
V vasi v bližini Tolmina je ponoči sin zabodel očeta in grozil, da bo vrgel hišo v zrak. V hiši je imel tri plinske jeklenke. Oče je zdaj v bolnišnici, 23-letnik na psihiatriji.

Vas Volče pri Tolminu je prebudil mlajši moški, ki je zabodel očeta ter začel groziti, da bo s plinsko jeklenko razstrelil hišo. Kot smo izvedeli, so na kraj dogodka nemudoma prišli policisti, gasilci in reševalci. Zaradi groženj 23-letnika so zahtevali evakuacijo sosednjih hiš.

Na srečo le lažje poškodbe
Šestdesetletnega očeta so odpeljali v šempetrsko bolnišnico. Sin ga je zabodel v trebuh, a je na srečo utrpel le površinsko vbodno rano v desnem spodnjem delu prsnega koša.

"Tja smo se odpravili s policisti in se pripravili na primer, da bi prišlo do eksplozije. V prostoru je bil vonj po plinu, tako da je nekaj plina že spustil. Fanta so pridržali policisti, mi z njim nismo imeli stika," nam je povedal Miha Vencelj (PGD Tolmin), ki je takoj po nesreči odšel intervenirat še na drug kraj – na Prapetnem Brdu pri Tolminu je namreč voznik s ceste zletel 30 metrov globoko. Več si lahko preberete na tej povezavi.

"Tolminski policisti so bili okoli četrte ure obveščeni, da je prišlo do spora med očetom in sinom. 23-letni sin je očeta zabodel v predel trebuha. Res je grozil, da bo s plinsko jeklenko razstrelil hišo. Zaradi njegovih resnih groženj so policisti evakuirali prebivalce iz sosednjih hiš. Policisti so mlajšega moškega uspeli obvladati. Obvestili smo okrožno državno tožilko in preiskovalno sodnico okrožnega sodišča v Novi Gorici," nam je potrdil tiskovni predstavnik PU Nova Gorica Dean Božnik. Moškega, ki ima duševne težave in se je po naših informacijah že večkrat zdravil v Psihiatrični bolnišnici Idrija, bodo kazensko ovadili.

V hiši je imel tri plinske jeklenke
"Med pogovorom oziroma postopkom so tolminski policisti 23-letnika kljub grožnji z razstrelitvijo plinske jeklenke uspeli obvladati. Tako so preprečili eksplozijo plinske jeklenke in s tem povezan nastanek katastrofalnih posledic, ki bi se pojavile na tem območju, tako za ljudi kot za njihovo premoženje. Kasneje je bilo ugotovljeno, da je imel poleg omenjene v hiši še dve plinski jeklenki," so sporočili s PU Nova Gorica.

Zdravnik Zdravstvenega doma Tolmin je za 23-letnika odredil nadaljnje zdravljenje v Psihiatrični bolnišnici Idrija.

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.