Slovenija > Črna kronika
11 ogledov

Zabodel sedem mimoidočih

Prizorišče napada v moderni tokijski četrti
1/9
Žurnal24 main
V Središču Tokia je 25-letni moški zabodel več mimoidočih. Za posledicami napada je umrlo sedem ljudi, deset pa je ranjenih.

Med mrtvimi je šest moških, starih od 19 do 74 let, in 21-let stara ženska. Pred krvavim pohodom naj bi moški s tovornjakom zapeljal v gručo pešcev.

Storilec že za zapahi

Japonski mediji poročajo, da je policija storilca prijela v bližini prizorišča napada, po prijetju pa naj bi dejal, da "je bil sit življenja". Tiskovni predstavnik policije Jiro Akagi je potrdil, da gre za 25-letnega Tomohira Kata, drugih podrobnosti o napadalcu pa ni navedel.

Napad se je zgodil v živahnem delu japonske prestolnice, kjer je veliko trgovin z elektronsko opremo. Tokijsko četrt Akihabara, znano tudi kot Električno mesto, še posebej ob nedeljah obišče veliko ljudi, med njimi tudi tujih turistov. Predel je priljubljen zlasti med ljubitelji zabavne elektronike in japonskih stripov.

Napad na obletnico
Napadi z nožem so na Japonskem v zadnjem času vse pogostejši, eden najhujših se je zgodil pred natančno sedmimi leti, ko je duševno bolan moški prišel v eno od osnovnih šol in ubil osem otrok.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.