Slovenija > Črna kronika
11 ogledov

Zabodel zaradi ljubosumja

Žurnal24 main
Na Obali se je zaradi ljubosumja zgodil poskus uboja, v Črnomlju in Kromberku sta se moža fizično znesla nad svojima ženama.

Koprski policisti so bili v soboto obveščeni o napadu z nožem, vzrok katerega je bilo ljubosumje. 31-letni moški iz Črnomlja je v Sečovljah napadel 40-letnika iz Metlike, in sicer zaradi nekdanje partnerice. Mlajši moški je starejšega večkrat zabodel z nožem, sebi pa porezal žile. Oba so odpeljali v bolnišnico. Policisti nadaljujejo z zbiranjem obvestil in obravnavajo kazniva dejanja nasilje v družini, zanemarjanje otroka in poskus uboja. 31-letniku je bil izrečen ukrep prepovedi približevanja nekdanji partnerici in otroku.

Več let izvajal nasilje
Črnomaljski policisti so bili v petek obveščeni o nasilju v družini v Črnomlju. Po zbranih obvestilih so ugotovili, da 35-letni osumljenec že več let izvaja duševno in telesno nasilje nad svojo ženo. Nasilnež jo najpogosteje pod vplivom alkohola žali, podi iz hiše in pretepa tudi ob navzočnosti otrok. Žrtev si zaradi strahu pred nasilnežem ni upala poiskati pomoči. Policisti so osumljenca kaznivega dejanja izsledili, mu odvzeli prostost in ga pridržali. Prepovedali so mu približevanje žrtvi in njunim otrokom. O izrečeni prepovedi so obvestili pristojne institucije in preiskovalnega sodnika, ki bo presodil o podaljšanju ukrepa. Policisti nadaljujejo zbiranje obvestil in bodo osumljenca ovadili na pristojno tožilstvo zaradi kaznivih dejanj nasilja v družini in zanemarjanja otrok.

Zlasal ženo
V nedeljo okoli 15. ure je 41-letni moški prišel v Kromberk k svoji 11 let mlajši ženi in jo takoj grobo napadel. Ženo je zlasal, jo udaril in ji grozil. Po dejanju se je z avtomobilom odpeljal s kraja dogodka. Novogoriški policisti so ga izsledili v Biljah in mu odvzeli prostost. Nasilneža bodo policisti s kazensko ovadbo privedli k dežurnemu preiskovalnemu sodniku Okrožnega sodišča v Novi Gorici.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.