Slovenija > Črna kronika
55 ogledov

Zadnja tri izginotja med sabo niso povezana

Domen Simonič PU Maribor
Mariborska policija je ponovno zavrnila možnost povezave med tremi izginulimi fanti v Mariboru. Poudarjajo tudi, da pri prvih dveh fantih niso našli znakov nasilne smrti, zanikajo trgovino z organi.

Na mariborski policiji so se odzvali na vse števičnejše zgodbe in teorije zarote, ki se pojavljajo v javnosti glede izginutja Domna Simoniča. Med rugim izginutje Simoniča mnogi povezujejo s primerom pogrešanja Klemna Lenka in Petra Aplinca.

Preberite:

V 15-ih mesecih izginili trije mladeniči

Dvajsetletni študent Klemen Lenko je v trikotniku med kluboma Štuk in Trust ter Koroškim mostom izginil 4. decembra 2014 okoli 0.30, 21-letnega Petra Alpinca pa so zadnjič videli 26. novembra lani. Oba so mrtva so ju našli v reki Dravi. Kaj se je zgodilo,  ne ve nihče, pojavljajo se vprašanja, ali sta padla v reko ali ju je kdo pahnil. Policija tujo krivdo zanika.

"Ponovno  vas  obveščamo, da pri iskanju pogrešanega sodelujejo policisti in kriminalisti,  ki zbirajo  obvestila, preverjajo informacije, pregledujejo določeno območje in izvajajo druge ukrepe za izsleditev pogrešanega. Do  sedaj  nismo  potrdili  oziroma  ugotovili  povezanosti med posameznimi primeri  pogrešanih  oseb," je sporočil Miran Šadl, tiskovni predstavnik mariborske policije.

"Tuje krivde nismo mogli potrditi"

Vsi trije so bili uspešni študentje, noben ni bil iz Maribora. "Istočasno  vas  obveščamo,  da  smo  v  zadevi pogrešanja  Klemna  Lenka  in  Petra  Aplinca  poslali  poročilo na Okrožno državno tožilstvo,  saj  je  bila  v  obeh primerih tuja krivda izključena oziroma nismo potrdili, da bi bili žrtvi kaznivega dejanja oziroma, da sta storila  samomor." 

Ne gre za trgovino z organi

Na mariborski policiji zavračajo "informacije, ki so se pojavile v javnosti, da sta bila omenjena žrtev trgovine z organi, saj to ne drži".

Domna Simoniča pogrešajo od noči med torkom in sredo, ko se je, po tem, ko je priletel iz Londona, kjer študira mednarodno pravo, vrnil v Slovenijo in se isti večer odpravil v Maribor k prijateljici, ki ga je povabila na koncert Modrijanov. V bližini dvorane Štuk sta se je Domen zapletel v klepet z  neznanci. Zatem se je za nekdanjim zlatim maturantom izgubila vsaka sled.

Največja iskalna akcija doslej

Domna so poleg policistov iskali potapljači ter družina in prijatelji pa so iskali po Mariboru. Kot poroča Dnevnik,so Domnovi svojci za pomoč zaprosili tudi radiestezista. Z bajalico je izmeril, da naj bi bil iskani 1300 metrov severnozahodno od Štuka, v nekih dotrajanih objektih. Policisti so šli v spremstvu službenih psov preverit tudi to neznanstveno informacijo. Domna niso našli.

 

Komentarjev 5
  • Avatar Leon
    Leon 08:23 01.marec 2016.

    Zaradi egoizma in pasivnosti naroda ! To je odziv na slovensko politiko,ki nam sporoča,da v Sloveniji štejejo samo materijalne dobrine in položaj v družbi.

  • primoz.g 21:19 29.februar 2016.

    Ne vem zakaj se cela država ne zgane in pretakne vsak še tako neobljuden kotiček naše lepe državice, ki niti ni tako majhna ko začneš iskat nekoga, ne vem zakaj mladi na FB ne organizirajo take skupine, jestje ne znam, ...prikaži več, ampak bi pa podprl

  • Gigiiinjo 21:10 29.februar 2016.

    in vsi so se pogovarjali z neznanci ki se kasneje niso oglasili... dajte dajte.. ne fopirajte narod