Slovenija > Črna kronika
29 ogledov

Zadnja večerja črne vdove

Teresa Lewis (Foto: Epa) Žurnal24 main
Teresa Lewis ima do konca življenja le še nekaj ur. Paznikom je sporočila, kaj si želi za zadnjo večerjo.

Njeni zagovorniki tik pred zdajci napenjajo vse sile, da bi dosegli prestavitev kazni. A Lewisovo zaradi naročila umora moža in pastorka čaka smrtonosna injekcija.

Za zadnjo večerjo si je zaželela piščančje prsi, sladek grah in jabolčno pito. Njeno smrt bo med drugim gledala hčerka njenega pokojnega soproga.

 

Med januarjem 1973 in junijem 2009 so v ZDA izvršili 1.168 usmrtitev, le 11 med njimi je bilo žensk. (vir: BBC)

Prenizek IQ, da bi lahko bila morilka
O Lewisovi so se razpisali mediji po vsem svetu. Njen primer močno odmeva, ker je prva ženska po petih letih, ki jo bodo usmrtili v ZDA, v zvezni državi Virginija, kjer bodo usmrtitev izvedli, pa so imeli zadnji tak primer leta 1912.

 

Na tisoče protestnikov trdi, da bi njeno kazen morali spremeniti v dosmrtni zapor.

Lewisova se je z Matthewom Shallenbergerom in Rodneyjem Fullerjem dogovorila, da ubijeta njenega moža in pastorka. Priskrbela jima je orožje in strelivo ter pustila odprta vrata družinske hiše, da sta lahko vstopila.

Nenavadno je, da sta bila oba morilca obsojena na dosmrtni zapor. S Shallenbergom, ki se je ubil v zaporu, je imela ljubezensko zvezo. Njeni zagovorniki trdijo, da je umora načrtoval on, saj Lewisova z IQ 72 tega ne bi bila sposobna. Svoja dejanja je na sodišču sicer priznala, motiv pa je bil finančna korist: po možu je podedovala premoženje, po pastorku pa njegov denar z zavarovalne police.

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.