Slovenija > Črna kronika
24 ogledov

Zagorel potniški vlak

železnice Saša Despot
Na železniški postaji v Šentilju je na potniškem vlaku izbruhnil požar. Škode je za skoraj pol milijona evrov.

Zagorelo je okoli 20. ure na železniški postaji v Šentilju – na potniškem vlaku, ki je sicer vozil na relaciji Maribor–Šentilj. Požar so pogasili mariborski poklicni gasilci in gasilci okoliških prostovoljnih gasilskih društev.

Vlak znamke Fiat, serije 813-103, je vozil od Maribora proti Šentilju. V kraju Cirknica, približno tri kilometre pred Šentiljem, je prišlo do tehnične napake na dizelskem agregatu vlaka. Strojevodja je prek kontrolne konzole ugotovil to napako na enem od dveh dizelskih agregatov, agregat pa je zato prenehal delovati.

Ko je strojevodja vlak ustavil na železniški postaji v Šentilju, sta skupaj s prometnikom ugotovila, da se iz njega močno kadi, prav v prostoru nad dizelskim agregatom, zato sta poskušala ogenj pogasiti z gasilnimi aparati, vendar jima to ni uspelo. Na pomoč sta poklicala gasilce. 

Požar se je z dizelskega agregata prek predelne stene ob toaletnem prostoru (nad dizelskim
agregatom) razširil v del potniškega prostora, kjer pa tedaj ni bilo potnikov.

Ker so kriminalisti tujo krivdo izključili, bodo o požaru podali poročilo na pristojno tožilstvo. Zaradi požara je po nestrokovni oceni nastalo za 400.000–500.000 evrov škode.

Komentarjev 2
  • pesjan 13:36 15.marec 2014.

    zastarela vlakovna kompozicija in SŽ....z vodilnimi na čelu ?

  • kaperosi 09:39 13.marec 2014.

    So pa res strokovnjaki za skodo, Se ohladu se ni že vejo kolk je škode. cela kompozicija ni tolk vredna