Slovenija > Črna kronika
40 ogledov

Zagorela hiša, umrl en človek

Požar pri Novem mestu
1/8
GRC Novo mesto
Iz goreče hiše sta se rešili dve osebi, tretji pa je obležal nezavesten. Gasilci so ga sicer izvlekli iz hiše, ga oživljali, a je dopoldan v bolnišnici umrl.

Malo pred 2. uro ponoči je zagorelo v sobi stanovanjske hiše v Dolenjih Lakovnicah v občini Novo mesto. Po podatkih Uprave RS za zaščito in reševanje se je požar razširil na celotno prvo nadstropje ter na del ostrešja in podstrešja.

V hiši so bile trije ljudje, dva od njih sta se iz goreče hiše rešila sama, tretjemu pa so pomagali galilci. "Med gašenjem je vodja intervencije prejel informacijo, da je ena oseba pogrešana in se verjetno še nahaja v stanovanjskem objektu. Po prejeti informacij se je takoj pričelo preiskovanje prostorov in iskanje pogrešane osebe, ki je bila najdena nezavestna v prvi etaži hiše. Ob iznosu osebe iz gorečega objekta je bilo ugotovljeno, da oseba ne kaže znakov življenja, zato smo takoj začeli izvajati temeljne postopke oživljanja," so nam povedali v Gasilsko reševalnem centru Novo mesto.

Ko so na kraj požara prispeli reševalci nujne medicinske pomoči, so poškodovanega prevzeli ter prepeljali v bolnišnico. Kot so pozneje sporočili iz policije, je poškodovani moški v dopoldanskih urah umrl v bolnišnici.

Gasilci so vso noč ostali na požarni straži, o dogodku pa so bile obveščene pristojne službe.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.