Slovenija > Črna kronika
753 ogledov

Zagorela jahta bivšega direktorja

Gasilci so gorečo jahto pogasili v pol ure.
1/6
Žurnal24 main
V portoroški marini je v nedeljo zvečer zagorela jahta Princess 50, ki je v lasti nekdanjega direktorja Marine Portorož Enesa Loja. Zaradi požara je nastalo za nekaj deset tisoč evrov škode.
"Prišlo je do kratkega stika na komandnem mostu, to se lahko zgodi kadarkoli," je požar, ki je včeraj zvečer izbruhnil na njegovi jahti, pojasnil Enes Lojo, nekdanji dolgoletni prvi mož Marine Portorož. Gre za 15-metrsko jahto Princess 50, vredno okoli 150 tisoč evrov. Gasilcem je požar uspelo pogasiti v dobre pol ure, kljub temu pa so okoli jahte po vodni gladini napeljali varnostno blazino, ki bi v primeru razlitja nevarnih tekočin le-te zadržala. Kot so za zurnal24.si povedali v Marini Portorož, podjetje zaradi požara ni utrpelo škode. Delavci marine so takoj po požaru zaščili in umaknili bližnje barke in tako preprečili drugo škodo. V Marini Portorož so še povedali, da so takšni požari, ki so odvisni od same barke in njenega vzdrževanja, redki.

Gašenje ladje je bilo kar zahtevno, saj je dodatno nevarnost predstavljal poln tank rezervoarja v jahti. Škode naj bi bilo po prvih ocenah za nekaj deset tisoč evrov. Lojo je jahto kupil tudi zato, da bi jo dajal v najem petičnim gostom iz portoroških hotelov.

Po besedah našega bralca Petra, ki nam je poslal tudi fotografije, je bila jahta privezana na enajstem privezu pomola B.

ŽURNALOVA NAVEZA
Če imate zanimive posnetke, pošljite fotografije na mobilno številko ali elektronski naslov naveza@zurnal24.si. Mobilna številka za pošiljanje SMS-ov ali MMS-ov s slikami: 4224. Pred besedilo oziroma v polje Zadeva vpišite ključno besedo NAVEZA. Za fotografijo vam bomo plačali 20 evrov, če jo bomo objavili v časniku Žurnal24 ali tedniku Žurnal. Fotografije, objavljene na spletnem portalu, se ne honorirajo.
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.