Slovenija > Črna kronika
50 ogledov

Zagorela streha nekdanje tovarne

Požar na Senovem
1/8
PGE Krško
Na nekdanjem objektu Lisce je zagorelo okrog poldveh popoldne. Približno 20 gasilcev se je s požarom borilo dobre štiri ure. Škodo in vzrok požara še ugotavljajo.

Okrog 13. ure je zagorelo ostrešje poslovnih prostorov bivše Lisce na Senovem. Objekt je trenutno v lasti podjetja Grapak, ki je vanj nameravalo preseliti proizvodnjo iz Krškega. Objekt so pred požarom prenavljali za selitev.

Zagorelo je v ostrešju proizvodne hale površine 40 x 20 metrov, ogenj je zajel tudi ostrešje spodnega dela proizvodne hale. Požar je gasilo 13 poklicnih gasilcev iz Krškega ter prostovoljni gasilci iz Krškega, Senovega in Stranja. "Vse skupaj nas je bilo okrog 20. Požar smo hitro lokalizirali, potem pa smo morali s tehničnim posegom odpirati pločevinasto streho, da požar ne bi zajel ostale proizvodnje. Intervencija je potekala dobre štiri ure," je za Žurnal24 povedal Bojan Naraglav, vodja intervencije.

Po končanem gašenju so na mesto požara prišli policisti, ki opravljajo preiskavo. "Gasilci bodo nekje do osme ure opravljali požarno stražo, čeprav nove nevarnosti po moji oceni na objektu več ni," še dodaja Naraglav.

Vzrok požara v tem trenutku še ni znan, preiskava je še v teku.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.