Slovenija > Črna kronika
23 ogledov

Zagorelo, ko so drugič padli na tla

Nesreča balona v Ljubljani. Boštjan Tacol
V nesreči balona je bilo skupno 21 poškodovanih, osem jih je v kritičnem stanju. Tukaj so tri zgodbe poškodovanih.

Zgodbe ponesrečencev, ki so bili udeleženi v jutranji nesreči balona, so si podobne. Kot je za zurnal24.si na urgenci v Ljubljani povedal udeleženec, ki ni želel biti imenovan, je polet potekal normalno, zapletlo pa se je pri pristanku. Dejal je, da so pristali, nato jih je odbilo, ponovno so se nekoliko dvignili, nato pa je košara udarila ob tla. Takrat je zagorelo. Poškodovan ima ramenski obroč, prepeljali so ga že na travmatologijo.

Naročil, naj se primejo za ograjo

"Med pristajanjem, po mojem je bil prehiter, nas je zadelo ob tla, enkrat nas je odbilo navzgor in potem spet ob tla. Sicer smo se držali, ampak pet nas je pometalo ven. V bistvu smo bili na tleh, vendar ne vem, ali se je košara prevrnila ali pa nas je ven pometalo. Ne morem reči, ker je bil sunek tako hiter, da ne vem," pa je za 24ur ob enih povedal udeleženec v nesreči Tomaž Šimnec. Med samim poletom ni bilo nobenih težav, je povedal, pilot pa je potnikom pred pristankom naročil, naj nekoliko počepnejo in se dobro primejo za ograjo.

Polet za poročno darilo

"Močan veter je bil. Po pristanku nas je zabilo na tla, prevrnili smo se in nato je balon še enkrat vzletel. Ob drugem pristanku pa nas je zajel ogenj, povleklo nas je kakšnih 50 metrov po tleh. Jaz nisem padel z balona, nekatere je vrglo ven. Ko smo se dvigovali, ni kazalo, da bi utegnilo biti slabo vreme, bilo je megleno. Bili smo nad Barjem, videli smo, da se pripravlja nevihta," pa je Radio 1 povzel izjavo Aleša Tavžlja, ki se zdravi v novomeški bolnišnici. Polet z balonom je dobil že pred sedmimi leti za poročno darilo in so se ga odločili izkoristiti danes. Njegova soproga in hči se zdravita v ljubljanskem UKC.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.