Slovenija > Črna kronika
3846 ogledov

Kranj: Iz središča mesta se vali gost dim

Požar Bralec
Zagorelo je ostrešje industrijskega objekta v Kranju.

Kot je pojasnil vodja intervencije in vodja gasilske operative v Gasilski reševalni službi Kranj Andraž Šifrer, so takoj po obvestilu, da gori na strehi livarne na Koroški cesti v Kranju, izvozili z ekipo gasilcev. Ker je bil požar obsežen in je ob njihovem prihodu ogenj segal čez streho, so aktivirali še prostovoljna gasilska društva. Skupaj je tako v intervenciji sodelovalo osem društev z okoli 60 gasilci in 12 vozili.

"Intervencija je bila zahtevna, saj je bilo sevanje ognja veliko. Napad iz notranjosti pa ni bil mogoč, ker se je v požaru zrušil strop," je povedal Šifrer in dodal, da so ogenj v dobri uri pogasili, poteka pa še preiskovanje in iskanje morebitnih žarišč. Ko so gasilci prišli na kraj požara, je gorela streha, kje in zakaj je zagorelo, pa bodo preiskale pristojne službe.

Vsi zaposleni iz objekta livarne so se pravočasno rešili na varno. Zaradi varnosti pa so bili evakuirani še trije sosednji objekti, je pojasnil Šifrer. S Policijske uprave Kranj so sporočili, da v požaru po prvih podatkih ni bil nihče poškodovan.

Požar v Kranju | Avtor: Bralec Bralec

Požar, ki je bil viden daleč naokoli, je privabil precej radovednežev, ki so fotografirali intervencijo in skušali priti čim bliže. Kot je izpostavil direktor Gasilske reševalne službe Kranj Tomaž Krišelj, se v takšnih primerih tako ne obnaša. Treba je upoštevati navodila gasilcev in policistov ter ne ovirati intervencije.

Požar se je zgodil ob Koroški cesti, ki v zadnjem času zaradi prenove mostu čez Savski otok služi tudi kot obvozna cesta in na njej redno prihaja do prometnih zastojev. "Zato je bilo v tem primeru še toliko bolj pomembno, da radovedneži s svojo pristojnostjo oziroma vozili ne ovirajo intervencijskih služb," je dejal Krišelj.

Policija je javnost kmalu po začetku intervencije obvestila, da je Koroška cesta od Zlatega polja proti krožišču pri Gorenjski banki zaradi požara zaprta, zaradi česar je v Kranju prišlo do velikih zastojev v prometu. Zato je policija ljudem odsvetovala vožnjo proti centru Kranja oziroma svetovala uporabo drugih cest.

Gasilci so medtem sporočili, da so ogenj pogasili, še vedno pa preiskujejo in iščejo morebitna žarišča. V intervenciji je sodelovalo okoli 60 poklicnih in prostovoljnih gasilcev. V požaru ni bil nihče poškodovan, zaposleni so se rešili na varno, zaradi varnosti pa so evakuirali tudi tri sosednje objekte.

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 1
  • Žurnalček 08:43 14.november 2018.

    Le zakaj bi v livarni zagorelo ? . Saj tam nimajo odprtega ognja , no razen peči s talino !