Slovenija > Črna kronika
1660 ogledov

Zagorelo v bloku, med gašenjem poškodovan gasilec

Novice: gasilec požar Profimedia
Požar je v celoti uničil stanovanje v bloku v Ljubljani.

Nekaj po polnoči je zagorelo v 4. nadstropju večstanovanjskega objekta v Zvonarski ulici v Ljubljani. Ob prihodu gasilcev je bil požar polno razvit po celotnem stanovanju. Stanovalci so se evakuirali. Med gašenjem požara je gasilec doživel toplotni šok. Prevzeli so ga reševalci, so sporočili z uprave za zaščito in reševanje.

Kot so še pojasnili, so gasilci s tehničnim posegom odprli vrata stanovanja, pogasili požar ter pregledali stanovanje. Odklopili so elektriko ter zaprli dotok plina v stanovanje. Prezračili so objekt in izvedli meritve prisotnosti ogljikovega monoksida v vseh stanovanjih. Stanovanje je v celoti uničeno.

Po podatkih Policijske uprave Ljubljana je zagorelo v stanovanju v tretjem nadstropju, požar pa se je razširil še na balkone stanovanj v četrtem in petem nadstropju zgradbe. Zaradi požara so iz objekta evakuirali 35 ljudi. Nihče od stanovalcev pa ni bil poškodovan, so zapisali. Kot so navedli, vzrok požara še ugotavljajo.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.