Slovenija > Črna kronika
137 ogledov

Zagorelo v bloku na Beblerjevem trgu

Beblerjev trg, požar
1/5
Boštjan Tacol
V Ljubljani je na Beblerjevem trgu v Novih Jaršah danes zagorel blok, v bolnišnico pa so zaradi zastrupitve s plinom odpeljali 10 oseb. Oseba, ki je obtičala v dvigalu, je bila huje poškodovana.

V Univerzitetnem kliničnem centru Ljubljana so pojasnili, da so po požaru sprejeli šest odraslih. Nihče ni življenjsko ogrožen, po prvih preiskavah pa kaže, da gre zgolj za lažjo izpostavljenost dimu, so zapisali. Ena oseba je bila huje poškodovana, saj je med požarom obtičala v dvigalu. Med poškodovanimi je bil tudi policist, ki je bil prvi na kraju požara in je začel z evakuacijo stanovalcev.

Sprejeli so tudi štiri otroke, nihče med njimi pa ni življenjsko ogrožen. Vsakega otroka spremlja eden od staršev, a nimajo zdravstvenih težav. Vsi odrasli in otroci bodo še danes odpuščeni iz UKC.

Gost dim se je valil po stavbi

"Okoli osme ure sem opazila gost dim. Bil tako gost, da me je zagrabila panika. Zato sem šla do sosede in skupaj sva odšli iz stavbe,“ nam je dejala ena od stanovalk.

Vzrok še ni znan

Kot so sporočili s PU Ljubljana, so med ogledom kraja dogodka ugotovili, da je zagorelo v eni izmed kleti v stanovanjskem bloku. Požar se je nato razširil še na tri kleti. Po prvih ocenah je nastalo za okoli 50.000 evrov škode.

Kriminalisti in policisti zbirajo obvestila zaradi suma storitve kaznivega dejanja povzročitve splošne nevarnosti. Nekateri mediji sicer poročajo, da je do požara najverjetneje prišlo zaradi vandalizma.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.