Slovenija > Črna kronika
13 ogledov

Zagorelo v ljubljanskem živalskem vrtu

Živalski vrt Ljubljana Anže Petkovšek
V ptičji stavbi Živalskega vrta Ljubljana je danes popoldne vzniknil manjši požar, ki pa so ga zaposleni in pozneje gasilci v hitri akciji uspeli pogasiti.

Vzrok za požar je bil najverjetneje vžig neonske svetilke v prostoru, v katerem so zelenokrile are. Nenavaden vonj in dim je prva opazila naključna obiskovalka, ki je svoj sum na požar sporočila najbližji oskrbnici, ki je tudi oskrbnica papagajev.

V hitri akciji so zaposleni uspeli pogasiti prve plamene in tleči material. Največjo težavo je predstavljal strupen in gost dim, ki je kmalu zajel ves hodnik ptičje stavbe. Večina ptic se je umaknila v zunanje dele bivališč, zelenokrile are, beli kakadu in kakadu goffini pa so ostali ujeti v dimu.

Kot pojasnjujejo, so are, ki so najbližje vhodu, evakuirali zaposleni, ostale so iz dima rešili gasilci, ki so se izredno hitro odzvali klicu.

Zaprli vrata in lopute

Zavarovani s plinskimi maskami so zaprli vsa vrata in lopute, da se papige ne bi vrnile v notranje zadimljene prostore, hodnik pa temeljito prezračili. Malo po 15. uri je bila akcija uspešno zaključena.

Ob tem vodstvo živalskega vrta opozarja, da so se tudi tokrat našli posamezniki, ki so z vozički in majhnimi otroki kar med gasilci s fotoaparati in kamerami tešili svojo radovednost ter se na nikakršen način niso dali prepričati, da bi z umikom poskrbeli za svojo varnost in dali prostor nujnemu ukrepanju.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.