Slovenija > Črna kronika
22 ogledov

Zagorelo v podjetju, delavci in gasilci poškodovani

gasilci, požar, ogenj Katja Bone
Zagorelo v je v proizvodni hali v Sodražici. Pri gašenju sta se huje poškodovala dva gasilca, nekaj delavcev je utrpelo opekline. Materialna škoda je zelo velika.

Sinoči je okoli 19. ure zagorelo v proizvodni hali podjetja Fibran Nord v Sodražici. V požaru se je več oseb nadihalo dima. Nekaj delavcev, ki so gasili začetni požar, je dobilo tudi opekline prve stopnje. Pri gašenju sta se dva gasilca huje poškodovala gasilca. Škoda bo po prvih ocenah zelo velika, navajajo v Upravi RS za zaščito in reševanje.

Popolnoma uničena proizvodna hala

Začetni požar so v podjetju, ki izdeluje izolacijski material, skušali pogasiti zaposleni, a so se morali zaradi dima in zaradi širitve požara umakniti ter na pomoč poklicati gasilce. Aktivirana so bila vsa prostovoljna gasilska društva v občini Sodražica ter prostovoljni gasilci Ribnica in Sveti Gregor.

Višino škode še ocenjujejo. Ogenj je namreč uničil proizvodno halo velikosti 6000 kvadratnih metrov.

Dva še vedno v bolnišnici

Po podatkih policistov so šestim osebam morali nuditi zdravstveno oskrbo zaradi vdihavanja dima, opeklin in poškodb. Štirje naj bi bili iz bolnišnice že odpuščeni, dva pa naj bi ostala na zdravljenju.

Kriminalisti nadaljujejo z zbiranjem obvestil, opravljanem ogleda in drugimi aktivnostmi. O vseh ugotovitvah bo obveščeno pristojno tožilstvo, so še navedli na Policijski upravi Ljubljana.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.