Slovenija > Črna kronika
12 ogledov

Zagorelo v skladišču Bisola

Bisol, požar, tovarna
1/26
Žurnal24 main
Danes v zgodnjih jutranjih urah je zagorelo v preboldskem podjetju Bisol, ki se ukvarja z izdelavo sončnih celic. Škoda naj bi znašala okoli milijon evrov.

Da je prišlo do požara, so uradno že potrdili tudi v družbi Bisol.

"Zagorelo je v notranjosti skladišča. Poškodovan ni bil nihče od zaposlenih, nastala je le gmotna škoda, ki pa se še ocenjuje in bo znana v naslednjih dneh. O požaru smo obvestili vse pristojne organe in institucije. Preiskavo so zgodaj zjutraj pričeli celjski kriminalisti, vzrok požara pa v tem trenutku še ni znan," pravi Katja Goršek, vodja odnosov z javnostjo v družbi Bisol. Kot dodaja, pa so gasilci iz več prostovoljnih okoliških gasilskih društev požar že pogasili.

Po prvih neuradnih podatkih Policijske uprave Celje naj bi zagorelo v skladišču gotovih izdelkov. Nekaj teh naj bi jih uspeli rešiti, a  kljub vsemu naj bi bila škoda ogromna in naj bi znašala celo okoli milijona evrov.

V zavihku GALERIJA, si oglejte prve fotografije Bisola.

Kot nam je povedal Božidar Pezdevšek, vodja Operativno-komunikacijskega centra Policijske uprave Celje, prvi podatki kažejo, da naj ne bi šlo za požig, temveč naj bi prišlo do kratkega stika, a to bo seveda znano šele, ko bodo kriminalisti opravili ogled kraja požara.

Smo pa izvedeli še, da so imeli v istem podjetju prejšnji teden opravka z vlomilci. “O dogodku smo obvestili policijo, ki dejanje še preiskuje, in upamo, da bodo storilce tudi odkrili, ukradli pa so nekaj deset metrov bakrenega kabla,” je za Žurnal24 potrdila Gorškova. Dodala je, da za zdaj ne kaže, da bi bili v krajo vpleteni sami zaposleni, o čemer se je govorilo.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.