Slovenija > Črna kronika
28 ogledov

Zagorelo zaradi pregrete dimniške cevi

Ogenj Shutterstock Slika je simbolična.
Zaradi pregrete dimniške cevi je zagorel tram ostrešja mizarske delavnice. Nastalo je za več tisoč evrov škode.

Nekaj po 18. uri je zaradi pregretja dimniške cevi, ki je speljana skozi leseno montažno steno, zagorel tram ostrešja mizarske delavnice na Rdečem bregu. Začetni požar sta skušala z gasilnim aparatom pogasiti lastnik objekta in njegov brat, vendar jima to ni uspelo, zato se je ogenj razširil na ostrešje.   

Požar so pogasili gasilci, ki so s hiabom odstranili celotno ostrešje in s tem preprečili, da bi se ogenj razširil na lesen silos, v katerem je bila večja količina lesenih skoblancev, prahu in žagovine, kar bi lahko povzročilo eksplozijo.

Lastnik objekta in njegov brat sta v požaru ravnala zelo prisebno. Ko sta ugotovila, da požara ne bosta uspela pogasiti sama in so že poklicali gasilce, s ponjavami prekrila mizarske stroje in ročno orodje. S tem sta preprečila občutno dodatno škodo, ki bi jih na teh strojih in orodju lahko povzročila voda ob gašenju. 

Materialna škoda še ni natančno ocenjena, po prvih ocenah pa ne presega 50.000 evrov. Policisti, ki so opravili ogleda kraja požara, so tujo krivdo za požar izključili. Ko bodo zbrali vsa potrebna obvestila bodo pristojnemu tožilstvu poslali poročilo. 

dezurni@zurnal24.si

 

 
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.