Slovenija > Črna kronika
17 ogledov

Zagreb: ni dokazov, izpuščen iz pripora

Osumljeni Tomislav Turibak Tomislav Miletic/PIXSELL
Tomislava Turibaka izpustili, saj ni nikakršnih dokazov, da bi ubil brata.

Hrvaška policija je včeraj pozno zvečer na svobodo izpustila Tomislava Turibaka, saj niti en dokaz ne potrjuje, da bi umoril svojega brata Hrvoja.

Preobrat v preiskavi umor, ki  zadnje dni pretresa Hrvaško, se je zgodil po tem, ko so dobili analizo najdenih sledi. Niti en rezultat ni potrdil, da bi Tomislav svojega brata dvakrat zabodel v vrat in enkrat v prsi, poroča Večernji list.

Sveče pred blokom, kjer se je zgodil umor | Avtor: Daniel Kasap/PIXSELL Daniel Kasap/PIXSELL

Tavajo v temi

Tomislav je bil edini osumljenec, znan javnosti. Policija je med zbiranjem dokazov ugotovila, da je moral Hrvoje svojega morilca poznati: v stanovanje ga je namreč spustil samo v spodnjem perilu. Morilec naj bi nosil rokavice, s seboj naj bi prinesel tudi morilsko orožje – nož s približno 12-centimetrskim rezilom –  na tleh so našli le en krvav odtis copat. Morilec na Hrvojevem telesu ni pustil nikakršnih sledi DNK: vse to policijo napeljuje na ugotovitev, da je bil umor skrbno načrtovan.

Policija je sicer nekaj časa dvomila v alibi Tomislava, ki pravi, da je bil v času umora na kotalkanju: tam naj bi padel in se opraskal po nogah.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.