Slovenija > Črna kronika
31 ogledov

Zagreb: verižno trčilo 24 vozil

Verižno trčenje v Zagrebu.
1/12
Pixsell
Pri Ivanji Reki v Zagrebu je zjutraj zaradi goste megle verižno trčilo 24 vozil. En človek je huje, šest ljudi pa lažje ranjenih. "Bilo je kot v filmu," je dejal očividec.

Verižno trčenje se je zgodilo na zagrebški obvoznici okoli pol osmih zjutraj. Kot so povedali na zagrebški policiji, je takrat na mostu pri Ivanji Reki trčilo dvajset avtomobilov in štiri tovorna vozila. Pri tem je bil huje ranjen en človek, šest pa jih je utrpelo lažje poškodbe, poroča 24sata.hr.

Očividec: Cesta je bila spolzka

"Nosečnico in voznika City Exa je rešilec takoj odpeljal v bolnišnico. On je imel polomljene obe nogi in roko. Našel sem še dva poškodovanca, a na srečo sta bila lažje poškodovana. Imeli so krvave glave, a niso težje poškodovani," je za omenjeni portal dejal eden izmed očividcev.

"Zagotovo sta se dva zaletela in zgodil se je nalet. Cesta je bila zelo spolzka," je še dejal.

"Bilo je kot v filmu"

Druga priča nesreče pa je za hrvaški portal Index.hr dejala, da so posledice nesreče precej večje.

Pravi, da je vse skupaj spominjalo na film, v nesreči pa je bilo udeleženih najmanj 40 vozil, najmanj dva človeka pa sta utrpela poškodbe. "S prijateljem sva naštela 26 zelo poškodovanih avtomobilov," je dejal.

Izrazil je tudi ogorčenje, ker je dvajset minut po nesreči na kraj dogodka prišel le en policist in šest rešilcev.

Istočasno nalet na drugi strani avtoceste

Skoraj hkrati pa so na istem odseku na nasprotnem voznem pasu avtoceste trčila tri tovorna vozila in avtomobil. V tem verižnem trčenju je bil ranjen otrok, a na srečo je utrpel le lažje poškodbe.

Komentarjev 1
  • Realist 13:28 16.november 2011.

    Kakšen podnaslov na naslovnici: imeli so krvave glave?