Slovenija > Črna kronika
106 ogledov

Zahteva novo sojenje

Kristina Mislej naj bi otroka zadušila v spanju konec marca lani v domačem stano Žurnal24 main
Uboj. Kristina Mislej želi, naj tuji forenziki iščejo sledi morilca njenih otrok.

V dobrem mesecu bo predvidoma znano, ali bodo Kristini Mislej še enkrat začeli soditi za smrt njenih dveh otrok ali pa bo za uboj začela prestajati 20-letno zaporno kazen, ki ji je bila na koprskem sodišču odmerjena konec marca.

Sodba naj se razveljavi in sojenje naj se začne znova. Predlagamo tudi, naj sodišče tujim forenzikom naloži, naj na rjuhah s postelje, kjer se je uboj zgodil, poiščejo sledi morilca otrok,” višjim koprskim sodnikom, ki že presojajo o pritožbi Mislejeve zoper dosojeno kazen, predlaga njen zagovornik Branko Gvozdić.

Tožilca se ne strinjata
Vodja koprskih tožilcev Slavko Ožbolt, ki je za Mislejevo zahteval 30 let zapora, tudi v svoji pritožbi zoper sodbo višjim sodnikom predlaga, naj ji kazen zvišajo za deset let in za težje kaznivo dejanje. “Prvič sodišče ni sledilo tožilstvu, ki ji je očitalo umor na zahrbten način in jo je obsodilo za dvakratni uboj, meni Ožbolt v pritožbi.

Višji tožilec, ki je pritožbo predstavil, pa ocenjuje, da “gre za šolski primer dobro napisane sodbe”. Ta zato sodnikom predlaga, naj potrdijo sodbo in Mislejevo za uboj kaznujejo z 20 leti 
zapora.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.