Slovenija > Črna kronika
7226 ogledov

Zakaj bi izkopali truplo jeseniške deklice?

Otroški čevelj Shutterstock
V nadaljevanju sojenja za smrt jeseniške deklice je sodišče sprejelo odločitev, da trupla pred dobrim letom umrle jeseniške deklice zaradi potreb sojenja ne bodo odkopali. Zakaj bi ga?

Po poročanju Dnevnika je izkop dekličinega trupla predlagala zagovornica mame umrle deklice Sande Alibabić Darja Roblek. Z ekshumacijo naj bi ugotovili poškodbe reber deklice, saj se mnenja strokovnjakov o teh poškodbah na podlagi rentgenskih slik razlikujejo.

Sodnica Milena Turk je predlog zavrnila. "Takšno skrajno dokazno sredstvo se mi zdi nesorazmerno z očitanim kaznivim dejanjem lahke telesne poškodbe," njene besede povzema Dnevnik.

Zdaj se bo vprašanja poškodb reber lotila komisija medicinske fakultete z izvedencema travmatološke in radiološke stroke. Medtem pa se mnenja strokovnjakov o poškodbah glave, predvsem o dveh usodnih hematomih, ne razlikujejo. Dokaze o tem, kako naj bi nastale, naj bi leto dni po usodnih dogodkih izdajali poškodovani kosi pohištva v stanovanju, kjer sta z deklico živela Alibabićeva in Mirzan Jakupi. Na včerajšnji obravnavi so si tako ogledali fotografije, ki so jih ob nedavnem pregledu stanovanja posneli kriminalisti.

Hoče v hišni pripor, da bi skrbela za otroke

Alibabićeva je na sodišče tudi naslovila prošnjo za uvedbo hišnega pripora, da bi skrbela za preostale otroke po odselitvi najstarejše hčerke. Tožilka Tina Lesar zaradi ponovitvene nevarnosti temu nasprotuje, sodišče pa bo o tem odločilo po poročilu o razmerah za življenje pri očetu otrok Alibabićeve, ki ga je naročilo pri pristojnem centru za socialno delo, še piše Dnevnik.

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 1
  • Papaja Popi 10:37 18.julij 2017.

    Še po smrti ne pustijo otroka pri miru !