Slovenija > Črna kronika
202 ogledov

Zakaj so se tepli in streljali, ni znano

streljanje Maribor Fotosmedia
Kako je pištola pristala na kraju zločina, ni jasno. Kdo je koga?

"Nisem razmišljal. Boril sem se za svoje življenje," je bilo slišati med pričanjem trojice, ki jo je Elvis Pajić domnevno napadel oktobra lani.

Šlo naj bi za obračun med dvema kriminalnima združbama, posredi pa naj bi bila mamila. Trojica Alen Belec, Marko Tanevski in Matej Škofič so danes med pričanjem večkrat poudarili, da jih je Pajić zasledoval in jim v nekem trenutku prečkal pot, stekel proti njim in začel streljati. Nagnil naj bi se skozi odprto okno na voznikovi strani, kjer je sedel Škofič, in ga ustrelil v nogo ter s kopitom treščil po glavi. Nato naj bi v vrat ustrelil Belca, ki je na zaslišanju dejal, da je skočil proti Pajiću, da bi se branil, medtem ko je na tokratnem pričanju dejal, da se je sklonil, ko je videl pištolo.

Kot so dejali Belec, Tanevski in Škofič, so tistega dne v Novi vasi pomagali polagati tlakovce enemu izmed prijateljev, v Miklavž pa da so se peljali na kosilo. Tam naj bi zagledali Pajića, ki jim je sledil, nato pa so menda zavili v stransko ulico na makadam, kjer se je zgodil pretepaško-strelski obračun.

Medtem Pajić trdi nasprotno, da je trojica zasledovala njega in da se je s streljanjem le branil. Te navedbe poskuša dokazati tudi njegova zagovornica, ki je na predobravnavnem naroku predlagala celo rekonstrukcijo dogodka.

Konflikt zaradi dilanja?

Tožilka je priče večkrat vprašala, zakaj je sploh prišlo do obračuna, a odgovoril ni nihče. "Ne vem, ne spomnim se," je bil najpogostejši izgovor trojice.

Prav tako še vedno ni jasno, kako se je pištola znašla na kraju dogodka. Medtem ko je Pajić dogodek opisal tako, da sta pretep začela Škofič in Belec, kasneje se je pridružil Tanevski, in da je na tleh kak meter od sebe zagledal pištolo, jo pograbil in streljal, trojica trdi drugače. Da naj bi Pajić že, ko je izstopil iz avtomobila, v roki imel pištolo.

Forenzik zanikal streljanje v avtomobilu

Med izpovedjo trojice pred preiskovalnim sodnikom in na tokratnem pričanju obstajajo odstopanja. Tokrat so vsi trdili, da je Pajić na Škofiča streljal, ko je ta še sedel v avtomobilu. Sodni izvedenec forenzik tega ni potrdil. Ne naboja, ne znakov streljanja niso našli v Škofičevem avtomobilu. Da je to nemogoče, so se strinjali vsi trije, zakaj niso ničesar našli, pa niso vedeli povedati.

Obtožnica Pajića sicer bremeni povzročitve lahke telesne poškodbe in poskusa uboja. Na preodbravnavnem naroku je tožilka Pajiću ponudila enotno kazen devet let in pol zapora, vendar krivde ni priznal. Sojenje se nadaljuje 17. marca.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.