Slovenija > Črna kronika
23 ogledov

Zakuril, nato se sprehajal mimo

Gašenje požara
1/3
Sintal
Policisti in varnostniki so prijeli Španca, za katerega sumijo, da je zanetil požar, nato pa ga opazoval kot naključni sprehajalec.

Malo pred polnočjo je zagorelo Na gmajni v Ljubljani za trgovino Mercator. Kot so zapisali na spletni strani Uprave RS za zaščito in reševanje, so zaradi požara počila stekla na prodajalni. Gasilci po požar pogasili, pregledali notranjost trgovine in jo prezračili.

Ujeli so ga

Trgovino sicer varuje ena izmed služb za varovanje, ki je bila o dogodku takoj obveščena.

"Takoj smo na kraj dogodka poslali več intervencijskih skupin in obvestili policijo. Varnostniki so ob prihodu opazili, da gorijo zabojniki za kartonsko embalažo na zadnji strani objekta. Takoj za prvo ekipo varnostnikov so prispeli tudi policisti in gasilci, ki so v nekaj minutah pogasili požar. Zaradi vročine so popokala stekla, požar je povzročil škodo tudi v notranjosti objekta," so pojasnili na Sintalu.

Pregledali so posnetke nadzornih kamer in prepoznali moškega, ki se je sprehajal mimo objekta. Sumijo, da je zanetil požar, nato pa kot naključni sprehajalec opazoval gašenje.

Policisti so na kraju prijeli španskega državljana in mu odvzeli prostost. O nočnem dogajanju policisti sicer še zbirajo obvestila, zato ni znano, ali ga bodo privedli tudi k preiskovalnemu sodniku. Gotovo pa bodo zoper njega vložili kazensko ovadbo, so za STA pojasnili na PU Ljubljana.

V požaru je po prvih ocenah policije nastalo za okoli 200.000 evrov škode.

Komentarjev 1
  • Avatar čavez
    čavez 13:58 08.november 2013.

    Pa zuakaj noben burek ne zakur vlade pa parlamenta.