Slovenija > Črna kronika
1644 ogledov

Zapeljal mimo utripajočih luči in trčil v vlak

vlak Saša Despot
Kljub spuščenim polzapornicam zapeljal čez progo, ravno ko je prišel vlak.

Nekaj po 2. uri ponoči je voznik osebnega vozila vozil po Goriški cesti v Ljubljani, iz smeri Litostrojske ceste proti Verovškovi. Pred zavarovanim prehodom čez železniško progo ni ustavil, ampak zapeljal čez, kljub temu da so svetlobni znaki naznanjali prihod vlaka in so bile polzapornice že spuščene. 

Ko je zapeljal na progo, je z voznikove leve strani iz smeri Vižmarij pripeljala kompozicija dveh lokomotiv. Vlak je z desno sprednjo stranjo trčil v sprednjo levo stran vozila. Vozilo je po trčenju obrnilo in odbilo v desno, kjer je trčilo v pogon zapornic s polzapornico ter v svetlobni prometni znak za označevanje prehoda ceste čez železniško progo. 

Voznika in potnika vozila so zaradi lahkih telesnih poškodb odpeljali v ljubljanski klinični center. 

*Fotografija je simbolična.

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 1
  • Žurnalček 11:11 11.december 2018.

    Ne samo da je prepeljal spuščene zapornice , prepeljel je tudi rdečo luč na semaforju križišča , ker rdeča gori, dokler se prehod ne odpre !!! Pomeni šel je čez rdečo semaforja , šel je čez rdečo prehoda in šel ...prikaži večel je mimo spuščenih zapornic! Kdo to lahko naredi ? Samo dva pijanca ! Škoda k ga ni mašina ubila , da bi imeli ostali mir pred njim ! Tako bo pa tale še nekoga nabil , tole mu ni zadnje !