Slovenija > Črna kronika
16138 ogledov

Dva avta v vodo, v enem umrl 24-letnik

Prometna nesreča Andrej Leban
V hudi nesreči umrl mladenič. Danes bodite na cestah še posebej previdni!

V Zagorju ob Savi je ponoči prišlo do nesreče, v kateri je umrl voznik.

"Okoli 4. ure je bila Policijska uprava Ljubljana obveščena o prometni nesreči v kateri je bil samoudeležen 24-letni voznik osebnega vozila volkswagen passat, ki je na kraju nesreče umrl," je okoliščine pojasnil predstavnik policije Tomaž Tomaževič.

"Po do zdaj zbranih obvestilih je voznik vozil iz smeri Izlak proti centru Zagorja. V desnem nepreglednem ovinku je zaradi neprilagojene hitrosti izgubil nadzor nad vozilom. Vozilo je zdrselo izven vozišča, trčilo v drog javne razsvetljave in železno varovalno ograjo, nato pa se po brežini prevrnilo v potok Medijo."

Kot poroča Uprava za zaščito in reševanje, so bili na številko 112 nekaj po 4. uri zjutraj obveščeni, da je v Kopališki ulici v občini Zagorje osebno vozilo zapeljalo v potok Medija. Osebi v avtu reševalci niso več mogli pomagati. Gasilci PGD Zagorje in Trbovlje - mesto so zavarovali kraj dogodka, s tehničnim posegom rešili mrtvo osebo in jo predali reševalcem NMP Zagorje in Trbovlje.

Avto v reko tudi pri Celju

Podobna nesreča, a k sreči z blažjimi posledicami, se je zgodila nekaj ur prej na Bregu v Celju, ko je osebno vozilo trčilo v zaščitno ograjo na mostu. Ob tem je avto odbilo na brežino in v reko Savinjo. Ena oseba se je poškodovala. Gasilci PGE Celje so zavarovali kraj dogodka, odklopili akumulator, postavili vozila na kolesa in nudili pomoč reševalcem NMP pri oskrbi poškodovane osebe.

Danes zelo naporen dan na cestah

Če se že odpravljate na pot, vozite strpno. Ceste so spolzke, hkrati se pričakuje velika gneča v okolici nakupovalnih središč.

Ves dan bo izredno obremenjena tudi avtocesta v smeri od Karavank proti Obrežju in na večjih mejnih prehodih s Hrvaško. 

Že zjutraj je bila pred Obrežjem sedemkilometrska kolona. Čakalna doba je tudi na mejnih prehodih Starod, Slovenska vas, Dobovec, Zavrč in Gruškovje.

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 1
  • Avatar Leon
    Leon 11:00 21.december 2019.

    Policijo poslati na teren namesto ,da v pisarnah urejajo statistične podatke o varnosti . Kje so vsi tisti policaji,ki pridejo na kraj nesreče še pred se zgodi nesreča ? Takrat jih je ponavadi vsaj pol ducata ali več .