Slovenija > Črna kronika
520 ogledov

Zapeljal vzvratno, povozil pešca in pobegnil

parkirišče Saša Despot
Pešec se je avtomobilu poskusil izogniti, a je bil trk neizbežen.

Novogoriški policisti so bili v sredo popoldne obveščeni, da se je na asfaltiranem parkirišču izven naselja Solkan zgodila prometna nesreča, v kateri je bil udeležen pešec. 

Po do zdaj zbranih podatkih je neznani voznik manjšega avtomobila neznanih tujih (najverjetneje italijanskih) registrskih številk, svetlo modre kovinske barve, zapeljal vzvratno (nazaj v desno) z leve strani parkirišča proti peš poti za gostinski lokal. V tem času je iz gostinskega lokala do parkirnega prostora hodil 81-letni pešec, ki se je hotel trčenju izogniti, a ga je neznani voznik kljub temu zadel z zadnjim delom avtomobila. 

Po trčenju je pešec padel na dovozno pot in se hudo poškodoval, zlomil si je levi kolk in komolec. Neznani voznik se po trčenju ni ustavil in je s parkirišča odpeljal v smeri križišča Soške ceste z glavno cesto Solkan - Plave. 

Hudo poškodovanega pešca so na kraju oskrbeli reševalci NMP ZD Nova Gorica in ga z reševalnim vozilom odpeljali na nadaljnje zdravljenje v šempetrsko bolnišnico. O nezgodi so bili obveščeni pristojni pravosodni organi. Ko bo neznani voznik izsleden, bodo zoper njega podali ustrezen ukrep. 

Policisti prosijo vse morebitne očividce oz. vse, ki bi lahko o prometni nesreči imeli koristne informacije, da se zglasijo na policijski postaji (Žnidaršičeva ulica 17, Šempeter pri Gorici, elektronski naslov: ppp_nova_gorica.pung@policija.si) ali pokličejo na telefon (05) 393 41 00. Lahko se zglasijo tudi na kateri koli drugi najbližji policijski postaji oz. pokličejo interventno številko policije 113 ali anonimni telefon policije 080 1200.

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 1