Slovenija > Črna kronika
235 ogledov

Zaprlo se mu je padalo, zgrmel je na tla

jadralni padalec Shutterstock Fotografija je simbolična.
Včeraj so na območju Policijske uprave Nova gorica zabeležili težave dveh jadranih padalcev. Enega je odpeljal helikopter.

Nekaj pred tretjo popoldne so policiste uprave iz Nove gorice obvestili o nesreči jadralnega padalca na pobočju Mrzlega vrha nad planino Lapač na Tolminskem. Policisti so ugotovili, da je z vletišča Kobala z jadralnim padalom okrog 14. ure poletel 55-letni jadralni padalec iz Nemčije.

Med letom je iz severne smeri priletel mimo zahodnega pobočja Mrzlega vrha (na 1.200 metrih nadmorske višine), ko ga je zajel močan sunek vetra. Deloma mu je zaprl padalo, Nemec je z višine desetih metrov padel na tla in se pri tem huje telesno poškodoval.

Pomoč so mu sprva nudili gorski reševalci GRS Tolmin; nekaj minut po 16. uri je na kraj priletel vojaški helikopter z dežurno ekipo reševalcev, ki so ponesrečenega jadralnega padalca odpeljali v bolnišnico v Šempeter pri Gorici. 

Takoj ob zaključku prvega helikopterskega reševanja poškodovanega nemškega jadralnega  padalca, je posadka vojaškega helikopterja, na katerem je bil tudi policist Posebne policijske enote, gorske enote PU Nova Gorica, v bližini na tleh opazila še enega jadralnega padalca.

Ugotovili so, da je 44-letni Poljak zasilno pristal in se zakotalil po strmem pobočju, vendar se pri tem ni telesno poškodoval. Na pomoč so mu priskočili člani GRS Tolmin in ga zaradi močne dehidriranosti oskrbeli in ga pospremili oz. kasneje z vozilom prepeljali v dolino.

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.