Slovenija > Črna kronika
18 ogledov

Zaradi bankomata vlomili v občino

Žurnal24 main
Neznanci so ponoči vlomili v občinsko stavbo Občine Renče - Vogrsko, da bi odprli bankomat in ukradli denar. Policija za storilci, ki jim bankomata ni uspelo odpreti, poizveduje.

Kot so sporočili iz novogoriške policijske uprave, so neznanci po vsej verjetnosti ponoči poškodovali bankomat NKBM na zunanji strani občinske zgradbe Občine Renče - Vogrsko. Vlomili so tudi v tamkajšnje prostore in si s tem omogočili dostop tudi do zadnjega dela bankomata. Bankomata jim ni uspelo odpreti, zato so storilci kraj zapustili.

V zvezi z omenjeno zadevo še vedno poteka intenzivna kriminalistična preiskava v smeri suma storitve kaznivega dejanja velike tatvine, da bi ugotovili vse okoliščine poskusa velike tatvine bankomata in izsledili storilce tega kaznivega dejanja. V zvezi z omenjeno zadevo sta bila obveščena tudi preiskovalni sodnik okrožnega sodišča in pristojno Okrožno državno tožilstvo v Novi Gorici.

Kriminalisti Sektorja kriminalistične policije Policijske uprave Nova Gorica pa ob tem preiskujejo tudi morebitno povezanost obravnavanega primera kaznivega dejanja poškodovanja bankomata in vloma v občinsko zgradbo v Bukovici z nedavnim vlomom in tatvino bankomata iz nakupovalnega centra Qlandija v Novi Gorici (omenjeno kaznivo dejanje se je zgodilo 6. aprila 2009 v zgodnjih jutranjih urah) ter poskusom tatvine bankomata v Tolminu 26. 4. 2009.  V zvezi z obema navedenima primeroma še vedno poteka intenzivna kriminalistična preiskava.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.