Slovenija
35 ogledov

Zaradi bulmastifov odškodnina 86 tisoč €

Stanislav Meglič Žurnal24 main
Stanislavu Megliču, ki so ga 15. marca 2006 skoraj do smrti pogrizli bulmastifi zdaj že pokojnega zdravnika Saše Baričeviča, morajo Baričevičevi starši za nepremoženjsko škodo plačati 86 tisoč evrov, skupaj z obrestmi.

Konec marca je tako odločila sodnica Mojca Lobnik, sodba pa še ni pravnomočna, poročajo nekateri slovenski mediji.

Napadeni Stanislav Meglič in njegov pooblaščenec, odvetnik Franci Matoz, sta za nepremoženjsko škodo zahtevala 112.669 evrov. Sicer sta z višino odškodnine zadovoljna, saj jima je v večjem delu uspelo. Kljub temu bi po Matozovem mnenju morala biti zadeva odločena že pred tremi leti. Matoz zato od pristojnega ministra pričakuje, da bo nad delom sodišča v tej zadevi zahteval nadzor in ugotovil očitne kršitve rokov pri reševanju tega problema, piše Delo.

Spomnimo ...

Megliča so bulmastifi napadli pred šestimi leti, ko se je na Oražnovi ulici v Ljubljani vračal iz službe. Hudo so ga poškodovali, napad je uspelo ustaviti šele policistom. Enega psa so takrat ubili, ostale tri pa so lastnici Zori Roter odvzeli in poslali v zavetišče, kjer bi morali biti usmrčeni, a je slednje preprečil niz nenavadnih odločitev državnih organov. Po smrti Roterjeve leta 2008 je lastnik psov postal njen partner, zdravnik Saša Baričevič. Pse so Baričeviču tudi vrnili.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.