Slovenija > Črna kronika
993 ogledov

Zaradi divjanja ob 1200 evrov

policija nadzor Profimedia
Ogrožal je sebe in ostale, napihal 0,32 promila alkohola.

Celjski policisti so včeraj na avtocesti med Celjem in Dramljami obravnavali voznika osebnega vozila, ki je vozil 220 km/h in s svojo vožnjo ogrožal tako sebe kot ostale udeležence cestnega prometa. 

Preizkus z alkotestom je pokazal, da je imel v krvi 0,32  promilov alkohola. Neodgovorno ravnanje ga bo stalo 1.200 evrov in devet kazenskih točk. Glede  na  izjemno visoko prekoračitev dovoljene hitrosti bi bile posledice v primeru povzročitve prometne nesreče lahko izjemno hude, pri tem navajajo celjski policisti.

Počilo pri Velenju 

V dnevnih poročilih celjski policisti navajajo še, da so sinoči nekaj čez 20. uro v Podkraju pri Velenju obravnavali prometno nesrečo z materialno škodo. Povzročitelj nesreče je po trčenju, do katerega je prišlo zaradi vožnje po nasprotni smeri vozišča, s kraja odpeljal ne da bi ustavil.  

S pomočjo drugega udeleženca, ki se je po trčenju odpeljal za njim in jih obveščal, so ga policisti kmalu po nesreči izsledili v Velenju. Preizkus z alkotestom je  pokazal, da je imel 1,2 promili alkohola v krvi. Sledi obdolžilni predlog. Ker se je brez upravičenega razloga nahajal izven svoje občine bivališča, so mu policisti izdali še plačilni nalog zaradi kršenja določil Zakona o nalezljivih boleznih.

Voznik Renaulta Policija Slovenija Temu vozniku tisoč evrov kazni

dezurni@zurnal24.si
 

Komentarjev 1
  • tadejca1 15:39 08.februar 2021.

    Kako je škoda tega denarja.. pa jih vendar poznam toliko, ki so namesto otroku, podarili policiji ogromne vsote denarja.