Slovenija > Črna kronika
55 ogledov

Zaradi divjanja s štirikolesnikom bo kazensko ovaden

Štirikolesnik EPA Fotografija je simbolična.
24-letni voznik štirikolesnika si je najprej privoščil alkohol, nato pa zaradi vožnje z neprilagojeno hitrostjo izgubil nadzor. Zaustavilo ga je šele drevo.

24-letnemu Gorenjcu, ki naj bi v nedeljo pozno popoldne blizu naselja Podlanišče v okolici Cerkna z neregistriranim štirikolesnikom vozil prehitro, neprevidno oziroma domnevno celo objestno in povzročil prometno nesrečo, grozi do triletna zaporna kazen. "Štirikolesnik je začel bočno drseti skozi ovinek, nakar je preko levega roba vozišča, gledano v smeri vožnje, zdrsnil z vozišča, se prevrnil preko svoje osi in obstal na kolesih, obrnjeno v nasprotni smeri vožnje, z desnim bokom ob podrtem deblu drevesa, ki je preprečilo zdrs vozila v globino po strmi gozdni brežini," opisujejo na policiji.

Nesrečo pa je povzročil pod vplivom alkohola, zato ga bodo idrijski policisti kazensko ovadili. "Rezultat preizkusa alkoholiziranosti je pokazal, da je imel voznik v organizmu 0.65 miligrama alkohola v litru izdihanega zraka," pojasnjujejo na novogoriški policijski upravi.

Brez čelade

Voznik je v nesreči utrpel lahke telesne poškodbe, precej huje pa je bil poškodovan otrok, ki ga je domnevni povzročitelj nesreče vozil na štirikolesniku brez varnostne čelade.

"Poškodovanega otroka so s kraja prometne nesreče reševalci odpeljali v Zdravstveni dom Škofja Loka in nato na nadaljnje zdravljenje v ljubljanski klinični center," dodajajo na policiji.

 

Komentarjev 1
  • STF 21:05 08.september 2014.

    cestitke.