Slovenija > Črna kronika
1233 ogledov

Zaradi dolgotrajnega spora, jeze in sovraštva ubil svojo mamo

policija trak Nik Rovan
Pred zaključkom sojenja obtoženemu materinega umora dopolnitve izvedeniškega mnenja.

O obtoženemu Draganu Kukanji iz Črnič, ki je poleg materinega umora obtožen še treh kaznivih dejanj, bosta morala sodna izvedenca medicinske in psihiatrične stroke dopolniti svoja izvedeniška mnenja, je na današnjem nadaljevanju sodne obravnave odločil sodnik novogoriškega okrožnega sodišča Igor Majnik. Izvedenca bosta ponovno pričala na sodišču.

Ni jasno, kdaj točno je umrla

Na današnjem naroku je sodnik prebral odgovore na dodatna vprašanja izvedenca za sodno medicinsko stroko Gregorja Haringa in izvedeniško mnenje izvedenca nevrologije Fojka Bajrovića.

Haring je pojasnjeval nekatere nejasnosti o tem, kdaj naj bi umrla 91-letna Tatjana Antonija Kukanja, ter pojasnjeval nekatere znake zadušitve in ostalih poškodb. Tako kot doslej ni mogel dati natančnega odgovora o uri smrti, pač pa je zapisal, da je nastopila v jutranjih urah.

Stare poškodbe bi lahko vplivale na vedenje

Nevrolog Bajrović pa je pregledal CT-slike glave obtoženega Dragana Kukanje. Ugotovil je, da bi nekatere stare poškodbe ob določenih vzburjanjih delovale na vedenje obtoženega materinega umora. V mladosti je imel namreč nesrečo z motorjem, pri kateri je dobil težjo poškodbo glave, ta pa bi ob spremenjenem vremenu ali preveliki količini popitega alkohola lahko vplivala na nasilno vedenje.

Kukanja je dan pred pretepanjem matere, zaradi česar je slednja na koncu tudi umrla, popival. To je potrdila tudi laboratorijska preiskava krvi. Vendar Bajrović ni želel ugibati o tem, koliko alkoholne pijače je obtoženi popil, niti o tem, kako je ta vplivala nanj.

Zagovornik predlagal novega sodnega izvedenca

Zagovornik obtoženega Mitja Podgornik je zato predlagal postavitev novega sodnega izvedenca, vendar se je sodnik odločil le za dopolnitev dosedanjih mnenj sodnih izvedencev, ki naj bi tudi pričali na sodišču.

Kriminalisti so lanskega 7. septembra po klicu Dragana Kukanje prišli v stanovanjsko hišo v Črničah. Kukanja jim je dejal, da je njegova mama padla po stopnicah in ne kaže več znakov življenja. Tudi medicinsko osebje ji ni moglo pomagati in so lahko le potrdili njeno smrt.

Obtoženemu Kukanji tožilstvo sicer očita štiri kazniva dejanja. Poleg umora ga obtožnica bremeni tudi zanemarjanja in surovega ravnanja z mladoletno osebo, nasilja v družini in povzročitve hude telesne poškodbe.

Motiv: Dolgotrajen spor, jeza in sovraštvo

Po prvih ugotovitvah policistov naj bi bil motiv za umor, storjen na grozovit način, dolgotrajen spor, jeza in sovraštvo.

Glavna obravnava se bo nadaljevala 13. januarja prihodnje leto.

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.