Slovenija > Črna kronika
1 ogledov

Zaradi drog pridržali štiri osebe

Droga PU Ljubljana
Ljubljanski kriminalisti so prejšnji teden v sklopu zaključka obsežne kriminalistične preiskave odvzeli prostost štirim osebam, osumljenim storitve najmanj 19 kaznivih dejanj preprodaje in izdelave prepovedanih drog. Kot so sporočili s Policijske uprave (PU) Ljubljana, so kazensko ovadbo podali proti petim osumljenim.

Na PU Ljubljana so zapisali, da so kriminalisti osumljence spremljali že od decembra prejšnjega leta, ko so začeli zbirati dokaze o kriminalni združbi, ki na območju Domžal in Ljubljane preprodaja prepovedano drogo. Pri preiskavi je bilo ugotovljeno, da so osumljenci prepovedano drogo prodajali različnim ljudem predvsem z območja Avstrije, poleg tega pa so se ukvarjali tudi s preprodajo na območju Ljubljane.

V zaključni akciji je sodelovalo 22 kriminalistov PU Ljubljana, 15 policistov PU Ljubljana, pripadniki specialne enote Generalne policijske uprave in več policistov s psi za iskanje prepovedanih drog. Kriminalisti in policisti so opravili pet hišnih preiskav pri štirih osumljenih, 23-letniku iz Mengša, 23-letniku iz Domžal, 24-letniku iz Ljubljane in 27-letniku iz Ljubljane, ki jim je bila tudi odvzeta prostost.

V hišnih preiskavah so zasegli večjo količino drog

V hišnih preiskavah je bilo zaseženih okoli 350 gramov prepovedane droge konoplje, okoli 54 gramov heroina, okoli sedem gramov kokaina ter več 100 evrov gotovine.

Dan po odvzemu prostosti prejšnjo sredo so bili osumljenci zaradi sumov storitve kaznivih dejanj neupravičene proizvodnje in prometa s prepovedanimi drogami, nedovoljenimi snovmi v športu in predhodnimi sestavinami za izdelavo prepovedanih drog privedeni k preiskovalni sodnici. Ta je zoper dva osumljenca odredila pripor, dva osumljena pa sta bila po zaslišanju izpuščena.

Sektor kriminalistične policije PU Ljubljana je na Okrožno državno tožilstvo v Ljubljani podal kazensko ovadbo zoper pet osumljenih, so še sporočili z ljubljanske PU.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.