Slovenija > Črna kronika
33 ogledov

Zaradi eksplozije petarde 13-letnik v bolnišnico

Pirotehnika PU Celje
V soboto je eksplozija poškodovala 13-letnika. Otroci naj bi petarde izdelovali tudi sami doma.

V soboto nekaj po 17. uri je eksplozija petarde poškodovala 13-letnika v Izoli. Odpeljali so ga v izolsko bolnico, kjer so ugotovili, da ima površinske opekline po obrazu in po hrbtni strani desne dlani. Poškodbe so mu oskrbeli in so ga zadržali na zdravljenju.

Po ugotovitvah policistov, naj bi otroci tudi sami izdelovali in pokali petarde. Predstavnica Policijske uprave Koper Anita Leskovec je pojasnila, da so policisti na kraju našli sled zažganega smodnika in prazen tulec petarde Cobra. Še vedno pa nadaljujejo z zbiranjem obvestil. 

Uporaba pirotehničnih izdelkov kategorije 1, katerih glavni učinek je pok, je sicer dovoljena le od 26. decembra do 2. januarja, pa tudi takrat teh izdelkov ni dovoljeno uporabljati v strnjenih stanovanjskih naseljih, v zgradbah in vseh zaprtih prostorih, v bližini bolnišnic, v prevoznih sredstvih za potniški promet in na površinah, na katerih potekajo javna zbiranja. V stanovanjskih zgradbah in drugih zaprtih prostorih je dovoljeno uporabljati le ognjemetne izdelke kategorije 1, ki so namenjeni takšni uporabi. Izdelki so v ta namen tudi označeni.

Komentarjev 2