Slovenija > Črna kronika
51 ogledov

Zaradi hitrosti in alkohola zapeljal v jarek

Avto zapeljal v jarek PU Kranj
Domačin je na Bledu zaradi neprilagojene hitrosti in pod vplivom alkohola zapeljal s ceste v jarek.

Blejski policisti so danes zgodaj zjutraj obravnavali domačina, ki je na Bledu zaradi neprilagojene hitrosti in precejšnjega vpliva alkohola (0,76 mg/l) s ceste zapeljal v jarek. "V nesreči naj ne bi bil poškodovan, je pa nastala materialna škoda," je povedal Bojan Kos s PU Kranj. "O nesreči policisti še vodijo postopek."

Dodaja, da pijani vozniki svojo vožnjo velikokrat končajo tako klavrno, kot jo je danes Blejčan, še bolj pogosto pa škodo in poškodbe povzročajo drugim. "Zaradi alkohola vozijo hitreje, na neustrezni  varnostni razdalji, po napačni strani ceste ali preblizu roba, nevarno prehitevajo, njihovi manevri so  ostri in napadalni, voznik pa ima tudi povsem izkrivljeno predstavo o  dogajanju na cesti," razlaga Kos. "Alkohol zato ne sodi na cesto, ne sodi za volan, nepredvidljive reakcije pa so tudi razlog, da mora oseba pod vplivom alkohola sedeti na zadnjih sedežih in nikakor ne spredaj."

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.