Slovenija > Črna kronika
4 ogledov

Zaradi igre ubil mamo

Obramba je trdila, da je bil v času umora neprišteven. Žurnal24 main
17-letnega Daniela Petrica je sodišče v zvezni državi Ohio spoznalo za krivega umora svoje mame in poskusa umora očeta. Ubijal je, ker sta mu starša prepovedala igranje računalniške igre Halo 3.

Kazni mu še sicer še niso izrekli, vendar pa mu grozi, da bo za rešetkami preživel celo življenje. Čeprav je star šele 17 let, so mu sodili kot odraslemu. Sodnik je tudi zavrnil argument obrambe, da je bil najstnik v času nesreče ravno zaradi igrice neprišteven. Njegov odvetnik je trdil, da zaradi tega tudi ni razumel dejstva, da bosta starša za vedno mrtva, če ju ustreli.

Presenečenje!
Na sojenju je bil prisoten tudi Danielov oče Mark, ki je okreval kljub hudim poškodbam glave. Dejal je, da je svojemu sinu odpustil. Med sojenjem je opisal večer, ko se je zgodil zločin. Dejal je, da se je njemu in njegovi ženi Daniel pritihotapil za hrbet v dnevni sobi. Dejal jima je, naj zamižita, ker ima presenečenje zanju. Nato ju je ustrelil. Da je on moril, je poskušal prikriti tako, da je pištolo namestil v očetovo roko. To naj bi preiskovalce prepričalo, da je 45-letni Mark ubil svojo takrat 43-letno soprogo Susan in nato storil še samomor.

Pištola poleg igre
Umor se je zgodil 20. oktobra 2007. Daniel je vdrl v omaro, kamor sta starša skrila igro. Zraven je bila tudi pištola. Mamo je pokončal s tremi streli, očeta pa so kljub hudim ranam rešili.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.