Slovenija > Črna kronika
1 ogledov

Zaradi igrice ubil mamo

Osnova obrambe bo poškodovana hrbtenica. Žurnal24 main
V ameriški državi Ohio se je začelo sojenje 16-letniku zaradi umora matere in poskusa umora očeta. Najstnik je dejanje zakrivil, ker so mu starši prepovedali igranje računalniške igrice Halo 3.

Tragični dogodek se je zgodil 20. oktobra lani. 16-letnik je vdrl v omaro, kamor so starši skrili njegovo priljubljeno računalniško igrico. V omari je našel tudi pištolo. S tremi streli je pokončal mamo, ustrelil je tudi očeta, ki so mu kasneje v bolnišnici rešili življenje. Starši so mu pred tragedijo celo prepovedali kupiti igro, ki je bila na konzoli Xbox zelo priljubljena konec preteklega leta.

Šepava obramba
Najstnikovi odvetniki bodo obrambo zgradili na poškodbi njegove hrbtenice. Utrpel jo je na smučanju, zdaj pa bi lahko zaradi vsake najmanjše druge poškodbe postal invalid. Odvetniki trdijo, da zaradi tega dejstva ni nič nenavadnega, da so bile računalniške igrice ves njegov svet. Vprašanje pa je, ali bo sodišče zaradi okrutnosti dejanja to upoštevalo.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.