Slovenija > Črna kronika
41 ogledov

Zaradi kepe skoraj ob oko

Kepanje se je končalo z ugrabitvijo (fotografija je simbolna). (Foto: Shuttersto Žurnal24 main
Trije fantje so napadli deklico. S sneženimi kepami so ji skoraj uničili oko. Oče zahteva, da odgovarjajo za svoja dejanja.

"S prijateljem sva se skupaj odpravila iz šole. Pred nama so se kar naenkrat pojavili trije fantje. Napadli so naju s kepami snega. Prijatelj se je prestrašil in pobegnil, fantje pa so se spravili name. Porinili so me v ograjo, mi rinili sneg v usta, nato pa sem kepo dobila v oko," pripoveduje prestrašena sedemletnica. Deklica bo zaradi hude poškodbe nekaj časa odsotna od pouka.

Najel odvetnika

"Pod anestezijo so ji očistili oko. Poškodovano ima roženico, a še ne vemo, kako hude so poškodbe," je dejal njen oče, ki je nad dejanjem zgrožen. Zadevo je prijavil na policiji in zahteva, da starši otrok ter otroci odgovarjajo za svoja dejanja. Oče deklice namreč meni, da bi lahko deklica zaradi napada imela tudi psihične težave. Najel je celo odvetnika, saj želi priti resnici do dna, piše 24sata.

Obrnil pa se je tudi na šolo in zahteval, da proti fantom ustrezno ukrepajo. Pedagoginja mu je odgovorila, da ne more ukrepati, saj deklica ni bila napadena v šoli.

Ne vedo, ali bo še videla

Dekličino oko je v zelo slabem stanju. Kot je oče povedal za 24sata, še ne vedo, ali jo bodo operirali ali ne. "Oko je v slabem stanju. Zdravniki so vztrajali, da mora ostati v bolnišnici, ali pa bo izgubila oko. Želim, da policija opravi svoje delo in da tisti, ki so odgovorni za poškodbo moje hčerke, odgovarjajo."

Komentarjev 1
  • Bizgec 12:19 16.februar 2012.

    Pri nas je pravilo, da je za vse, kar se ti naredi na poti v solo oz. iz nje, odgovorna sola. Za take primere je ocitno uporabno (ce seveda sola kaj naredi).