Slovenija > Črna kronika
141 ogledov

Zaradi kokaina Hrvati preiskujejo Slovenca

slovenija 24.08.07, kokain, droga, foto:nn nn
Hrvaški urad za boj proti korupciji in organiziranem kriminalu (Uskok) je sprožil preiskavo proti trojici državljanov Hrvaške ter proti državljanoma Slovenije in Srbije zaradi preprodaje kokaina.

Urad ne navaja imen oseb, so pa objavili, da je bil slovenski državljan rojen leta 1966. Uskok peterico bremeni  združevanja v zločinsko organizacijo, ki naj bi jo povezoval prvoosumljeni.

Tihotapili iz Južne Amerike in Afrike 


Utemeljeno sumijo, da je od junija lani do konca novembra letos v Vukovarju in drugih hrvaških mestih, pa tudi v Sloveniji in drugih državah, organiziral preostale osumljence z namenom kontinuiranega nakupa večjih količin kokaina v Južni Ameriki in Afriki ter prevoza in preprodaje mamil na Hrvaškem in v drugih državah, so zapisali na spletni strani Uskoka.

Prvoosumljeni naj bi se z za zdaj neznanimi osebami iz Južne Amerike in Afrike dogovarjal o nakupu in izročitvi kokaina, vključno s 50 kilogrami kokaina, ki so jih prepeljali z ladjo. Sam ali skupaj s preostalo četverico je potoval v Kolumbijo, v Slovenijo, na Nizozemsko in druge države na pogovore o okoliščinah tihotapljenja kokaina in načina plačevanja, še dodaja hrvaško tožilstvo.
V dogovoru s prvoosumljenim so ostali člani skupine našli in urili ljudi za tihotapljenje dogovorjenih količin kokaina na Hrvaško in v druge evropske države ter zbirali denar za nakup mamil.

Nakazovali so ga z različnih koncev Hrvaške, njenih sosednjih držav in iz Nizozemske.

Komentarjev 1
  • fulpanik 00:28 25.december 2013.

    Pa say ne rabimo Imen.Na REgionalu:http://www.regionalobala.si/novica/hrvaska-isce-koprcana-zaradi-tihotapljenja-mamilPiše vse.To so Danijel Čibarič in Grujica Stojanovič iz Portoroža ter Gjini Zallaj iz Umaga.Stari znanci policije.Vsi trije so bili že obsojeni zaradi preprodaje mamil in tudi že sedeli ...prikaži več v zaporu zaradi tega.