Slovenija > Črna kronika
14 ogledov

Zaradi konoplje ovadenih 12 ljudi

Konoplja
1/2
PU Celje
Policisti so zasegli 700 sadik konoplje, 12 kg posušenih cvetov in opremo za gojenje.

Celjski kriminalisti so po nekaj mesecih zaključili obsežno preiskavo kaznivih dejanj neupravičene proizvodnje prepovedanih drog.

Ugotovili so, da so glavni akterji kriminalne združbe v daljšem časovnem obdobju na različnih lokacijah gojili prepovedano drogo konopljo.

V začetku tega tedna so kriminalisti opravili dvanajst hišnih preiskav - enajst na območju Policijske uprave Celje in eno na območju Policijske uprave Maribor.

Med preiskavami so kriminalisti v osmih prostorih, opremljenimi za gojenje in pridelavo konoplje, našli in zasegli okrog 700 sadik konoplje v različnih fazah zorenja, približno deset kilogramov posušenih cvetov omenjene rastline, dva kilograma pakiranih in za prodajo pripravljenih cvetov konoplje in več opreme za gojenje prepovedane droge ter pripomočke za prodajo.

Opravili so tudi več osebnih preiskav in preiskav vozil.

Ovadili 12 ljudi

Kriminalisti so zaradi suma storitve 17 kaznivih dejanj neupravičene proizvodnje in prometa s prepovedanimi drogami, nedovoljenimi snovmi v športu in predhodnimi sestavinami kazensko ovadili 12 ljudi, starih od 20 do 48 let, doma iz širšega območja Celja.

Štiri izmed njih so s kazensko ovadbo privedli na Okrožno sodišče v Celju, kjer je bilo zanje odrejeno sodno pridržanje.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.