Slovenija > Črna kronika
22 ogledov

Zaradi megle v napačno smer

napačna smer Bobo
Zjutraj je 76-letni moški na štajerski avtocesti vozil v napačno smer. Dejal je, da zaradi megle ni opazil prometnih znakov.

76-letni moški je vozil svoj osebni avto po lokalni cesti iz smeri Zlatoličja v smeri Prepolja. Ko je pripeljal preko nadvoza avtoceste v krožišče lokalne ceste in uvoza-izvoza Zlatoličje v smeri Ptuja, je z vozilom zapeljal na avtocesto A4, v nasprotno smer vožnje.

Po levem prehitevalnem pasu je vozil v nasprotni smeri avtoceste A4 iz smeri Zlatoličja proti Mariboru, vse do razcepa avtocest A1 in A4 , kjer ga je uspela ustaviti policistka Postaje prometne policije Maribor, ki je v tem času opravljala meritve hitrosti na avtocesti A1, in je nepravilno vožnjo voznika neposredno zaznala. S tem je preprečila, da bi se voznik vključil na avtocesto A1, v smeri Rogoze, kjer je promet potekal v tekoči koloni. Po desnem prometnem pasu so takrat vozila tovorna vozila, po levem pa ostali promet.

V času nepravilne vožnje po avtocesti A4, so policisti na telefonski številki 113 prejeli dvajset klicev občanov, ki jih je opisani voznik ogrožal.

Zmedla ga je megla

Elektronski alkotest je pokazal, da voznik v organizmu ni imel alkohola, policistom pa je povedal, da je bil prepričan, da vozi proti Ptuju. Namenjen je bil k osebnemu zdravniku po zdravila in recepte. Voznik je še zatrdil, da zaradi goste in nizke megle ni opazil prometnih znakov.

Policisti so vozniku takoj odvzeli vozniško dovoljenje in mu izrekli prepoved nadaljnje vožnje do izdaje sklepa pristojnega Okrajnega sodišča.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.