Slovenija > Črna kronika
52 ogledov

Zaradi mobinga se je odločil za smrt

policija britanija anglija Shutterstock
Zaradi mobinga se je 16-letni Tom Acton odločil za smrt.

Tom Acton iz angleškega mesta Poynton je policiji prijavil moške, ki so preprodajali droge. To je bilo za mladeniča usodno. 18-letni Thomas Greenwood je namreč po prijavi o 16-letniku začel širiti laži in mu groziti, kar je bilo na Toma preveč. Zaradi mobinga je le nekaj dni pred začetkom sojenja, na katerem bi moral pričati proti svojim mučiteljem, storil samomor.

Ni upal na cesto

Kot poročajo mediji, je skupina mladeničev po spletu sprožila govorice, da je Acton posiljevalec. Med drugim so trdili, da je nekoč ob drevo privezal dekle in jo zlorabil. 16-letnika pa niso trpinčili le preko spleta. Skupina 30 oseb se je nekoč pojavila celo pred njegovimi vrati in zagrozila, da "bodo odstranili plevel“. Junija so Actona ujeli na ulici in pretepli. Acton si od takrat dalje ni več upal pred vrata. "Ne morem na cesto, saj vsi mislijo, da sem posiljevalec,“ je nekoč izjavil.

Družina je 18-letnika, ki je začel z mobingom, prijavila. Na sojenju so priče žrtev opisale kot prijaznega fanta, ki je bil vedno pripravljen pomagati. Že kot 8-letnik se je določil, da bo darovalec organov. "Nismo si mislili, da bodo njegove organe dobili že tako hitro,“ je izjavila Tomova mati, ki za sinovo tragedijo krivi tudi policijo in skupnost.

Komentarjev 1
  • bla_blabla 21:42 04.december 2013.

    """Zaradi mobinga je neki 16-letni Tom Acton odločil za smrt."""Ir. K. mi lahko prosim razlozis kaj ta stavek pomeni?