Slovenija > Črna kronika
27 ogledov

Zaradi napačne smeri po avtocesti ponovno nesreča

Slovenija 28.11.10, napacna smer, prepoved, znak, tabla, opozorilo, Slovenija, B Žurnal24 main
Nekaj pred 9. uro je voznica napačno zapeljala na avtocesto in povzročila nesrečo. Nastala je materialna škoda, poškodovanih ni bilo.

Štiriinsedmdesetletna voznica je okoli 8.40 ure napačno zapeljala na avtocesto pri izvozu Brnik in z vožnjo nadaljevala po nepravilni strani avtoceste v smeri Kranja. "V tem času je pravilno iz smeri Kranja pripeljal 34-letni voznik osebnega avtomobila. Omenjeni je voznico, ki je vozila napačno po prehitevalnem pasu, opazil in se želel trku izogniti. Kljub umikanju voznika je prišlo do trka na voznem pasu, gledano v smeri Ljubljane," je pojasnil Boštjan Glavič s Policijske Uprave Kranj in dodal, da sta bili udeleženi dve osebni vozili, poškodovanih pa ni bilo.

Zaradi prometne nesreče je bila AC Kranj – Ljubljana zaprta do 10.30 ure. Zaradi  suma storitve kaznivega dejanja nevarne vožnje v prometu, policisti še  zbirajo  obvestila  in  bodo  o ugotovitvah obvestili pristojno državno tožilstvo.

Vse več voženj v napačni smeri

V zadnjem času policisti sicer ponovno ugotavljajo povečanje števila voženj v napačni smeri. Na Darsu so tako ob eni izmed letošnjih nesreč, ki je nastala zaradi vožnje v napačno smer, povedali, da "v Sloveniji v zadnjem času ponovno ugotavljajo trend povečanja števila voženj v nasprotno smer na slovenskem avtocestnem omrežju, čeprav se je po letu 2010 stanje bistveno izboljšalo".

V letu 2014 so na OKC in PIC tako zabeležili 200 primerov vožnje v napačno smer na avtocesti. Zgodili sta se dve prometni nesreči, v katerih so tri osebe izgubile življenje. V obeh prometnih nesrečah s smrtnim izidom je bil voznik, ki je povzročil nesrečo, vinjen.

Prav alkoholiziranost je ob psihičnih in zdravstvenih težavah ter objestni vožnji najbolj pogost vzrok vožnje v napačno smer, so lani na tiskovni konferenci razločili strokovnjaki na Avto-moto zvezi Slovenije.

Komentarjev 16
  • francl12 22:41 17.julij 2015.

    LOGIKA 74 LETNICE: Pa kaj je zdaj to, pa saj je edino 74 letnica peljala pravilno! Problem je ker so vsi ostali peljali nasproti nje!

  • zipo 22:06 17.julij 2015.

    ti si pa prvi, katermu bi ga moarali nemudoma vzet, zdej takoj

  • Žurnalček 19:05 17.julij 2015.

    Ti boš govoril , kako je bilo nekoč ! Kako misliš , da so narisal zebre na makaam ? Ustaviti si moral v nesemaforiziranem križišču spustiti pešce in gledati desno , pa ko je bila desna fraj gledat sebi nasprotnega ...prikaži več , če si želel zaviti levo in to s komisijo zadaj !Danes se pa postaviš na svoj pas in kot trotelj čakaš , da te naprej požene zelena v čisto samo za tebe križišče. Če danes narediš brez prižganih semaforjev v LJ vozniški izpit , se mi pa oglas , te častim z Havaji !