Slovenija > Črna kronika
6688 ogledov

Zaradi neurja ji helikopter ni mogel pomagati

Helikopter Slovenske vojske Žurnal24 main
Na Krnici se je poškodovala ženska na zipline progi. Huje pa se je poškodovala gobarka na področju Lehna ...

Nekaj pred peto uro popoldan se je na Krnici nad Bovcem na zipline progi poškodovala rekreativna udeleženka, sporočajo z Uprave RS za zaščito in reševanje. Aktivirani so bili gorski reševalci GRS Bovec, gasilci PGD Bovec, dežurna ekipe GRS z Brnika in posadka s helikopterjem.

Pri zipline progi gre za spust po jeklenici, kjer adrenalinski navdušenci dosegajo velike hitrosti. Ziplining je adrenalinsko spuščanje po jekleni vrvi med dvema točkama, ki staveč sto metrov oddaljeni druga od druge. Pri tem so udeleženci pripeti z varovalnim pasom na škripec.

Žal ji helikopter zaradi neurja ni moglel pomagati. Poškodovanko so zato prenesli do vozila nujne medicinske pomoči in jo prepeljali v bolnišnico v Šempetru pri Gorici.

Nesli so jo iz težko dostopnega brezna

Pred štiro uro popoldan pa je v gozdu na področju Lehna v občini Podvelka zdrsnilo gobarki. Ob tem je padla v bližnji potok in se hudo poškodovala.

"Posredovali so reševalci ZRCK Ravne na Koroškem in gasilci PGD Brezno-Podvelka. Poškodovanko so oskrbeli in jo z nosili prenesli s težko dostopnega brezna do ceste ter zavarovali kraj pristanka helikopterja," opisujejo na upravi. Posadka s helikopterjem LPE v spremstvu dežurne ekipe HNMP iz Maribora jo je prepeljala v Univerzitetni klinični center Maribor.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.