Slovenija > Črna kronika
18 ogledov

Zaradi nevarnosti plazov ustavili iskanje

snezni plaz Plaz
Iskanje pogrešanega planinca v Kamniško-Savinjskih Alpah so zaradi visokih temperatur in posledično velike nevarnosti snežnih plazov za danes prekinili.

Kot je povedal načelnik GRS Kamnik Franc Miš, je težko reči, kdaj se bodo znova odpravili v gore, saj je sneg v Kotliškem grabnu, kjer je ostal planinec, nestabilen. Iskati ga morajo namreč v tem grabnu, ki so ga zasuli plazovi.

Napoved za iskanje slaba

"Vse sledi kažejo, da je planinca zasul plaz. Začasno smo akcijo prekinili in tako bo glede na vremenske razmere najbrž še kakšen dan, saj je prenevarno, da bi šli v graben," je pojasnil Miš in poudaril, da danes zagotovo ne bodo ukrepali. Če bi se temperature znižale, bi bilo iskanje v jutranjih urah po navedbah Miša možno. A napoved za iskanje je slaba, saj vremenoslovci napovedujejo še toplejše vreme, je dodal.

Iskali tudi s helikopterjem

Znano je, da je planinec, po pisanju Slovenskih novic gre za 64-letnega Ljubljančana, v soboto odšel iz Kamniške Bistrice čez Kotliški graben do bivaka pod Skuto in se do večera ni vrnil v dolino.

V iskalno akcijo za pogrešanim so se vključili kamniški gorski reševalci in policisti Policijske postaje Kamnik. Ob 22. uri so našli avto pogrešanega v Koncu, delu doline Kamniške Bistrice, reševalci so nato območje že ponoči in v nedeljo preiskovali tudi s helikopterjem.

Komentarjev 1
  • Žurnalček 20:20 15.april 2013.

    Nimate ga kej iskat. Kar je hotel , to je dobil. Tako in tako je dobro spravljen in plaz ga bo sam vrnil , ko bo skopnel. Če pa ne bo , bo pa Odzi II .