Slovenija > Črna kronika
167 ogledov

Zaradi peškine smrti v zapor

Tadeja Malnar sojenje sodišče Nada Černič Cvetanovski
Vinjena je zbila peško, sodišče ji je prisodilo 32 mesecev zaporne kazni.

"Vem, da je družina Zumeri veliko pretrpela, a stvari za nazaj ne morem spreminjati," je pred razglasitvijo sodbe na sodišču dejala Tadeja Malnar. V isti sapi je poudarila, da se je zaradi nesreče tudi njeno življenje spremenilo.

Sodnica Cvetka Ogorevc Sotelšek je Malnarjevi, ki je pred dvema letoma na Senovem z avtom zapeljala na pločnik, po katerem sta se sprehajala zakonca Zumeri, izrekla dve leti in osem mesecev zapora ter odvzem vozniškega dovoljenja za eno leto. Zumerijeva je zaradi poškodb dan po nesreči umrla v bolnišnici, Azem Zumeri pa je postal invalid. Tudi Malnarjeva, ki z novim partnerjem zdaj začasno biva v Nemčiji, se je ob nesreči hudo poškodovala.

Vozila je pijana

Malnarjeva se je usodnega decembrskega dne pred dvema letoma vračala iz službe v Brežicah. Priča je povedala, da jo je obtožena na poti proti Krškemu prehitela, med potjo ustavila vozilo in jo ponovno prehitela. Potrdila je, da je obtožena vozila zelo agresivno.

Izkazalo se je, da je bila Malnarjeva, čeprav je zatrjevala, da je spila le tri kozarce vina, močno vinjena, saj je imela najmanj 1,35 grama alkohola na kilogram krvi. Cesta je bila vlažna, njeno vozilo pa neizpravno, saj se je vozniški sedež samodejno pomikal naprej in nazaj, poleg tega je imela stare gume, v naselju pa je vozila prehitro. Zaradi vseh teh okoliščin je v blagem ovinku izgubila nadzor nad vozilom in zapeljala na pločnik, po katerem sta se z večernega sprehoda vračala pešca.

Komentarjev 3
  • maresem 19:52 29.marec 2014.

    ja... v SLO so poleg tajkunov, kriminalcev, ciganoc,... zaščiteni tudi cestni norci in pijanci za volanom.

  • depresija 18:36 29.marec 2014.

    hehe Očitno je nekdo iz družine Malnar prisoten na forumu.. Hvala za -

  • depresija 17:34 29.marec 2014.

    Hmm... 1 Smrt in 1 trajna invalidnost sta v tej z.arukani deželi vredna 2 leti in 8 mesecev?! Mogoče so bila pa dejstva, da je vozila vinjena, prehitro, agresivno, da je bil avto neizpraven in gume dotrajane, olajševalne okoliščine? Pa ...prikaži več vozniški izpit so ji vzeli za celo leto al kaj? Barabe! Drugič take kar domov pošljite s priporočilom, naj takih stvari ne počnejo več..